Vanhan ajan klassikko, ananaskeikauskakku, maistuu vielä tänäkin päivänä! Karamellisoituneet ananakset ja kirsikat yhdistettynä kuohkeaan kakkutaikinaan maistuu superilta vaniljajäätelön kanssa. Ananaskeikauskakku22 cm halkaisijan kakku.
Sulata 60 grammaa voita ja kaada pyöreän kakkuvuoan pohjalle. Ripottele fariinisokeri tasaisesti vuoan pohjalle. Asettele ananakset joko renkaina tai viipaleina fariinisokerin päälle. Viimeistele kirsikoilla. Valmista taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää muna samalla vaahdotusta jatkaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita vuorotellen jauhoja ja maitoa voi-sokerivaahtoon, aloittaen ja lopettaen jauhoilla. Nostele tasaiseksi taikinaksi nuolijalla tai puuhaarukalla. Kaada taikina ananaksien ja kirsikoiden päälle ja tasoita pinta. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes puiseen cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan noin tunti ennen kakun keikautusta. Pyöräytä kevyesti vuoan reunoja myöten paletti- tai voiveitsellä, jotta kakku varmasti irtoaa vuoasta. Aseta vuokaa isompi lautanen tai leikkuulauta hiukan jäähtyneen kakun päälle ja vuoan reunoista kiinni pitäen keikauta kakku ympäri yhdellä kertaa. Kopauta vuoan pohjaa kevyesti mikäli kakku ei irtoa. Tarjoile hitusen lämpimänä vaniljajäätelön kera! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, ananaskeikauskakku, keikauskakku, keikaus-kakku, keikaus kakku, ananaskakku, kirsikkakakku, kirsikkakeikauskakku, kakku, tuore ananaskakku ⇢ Seuraavalla sivulla: Suklaa-kookoskakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact