EtusivuReseptitOta yhteyttä

Todella mehevä ja täynnä makua oleva appelsiini-kardemummakahvikakku tuo raikkaan tuulahduksen kahvipöytääsi. Tarjoile tätä kahvikakkua kevään juhlissa, kuten valmistujaisissa.

Kahvikakun maku paranee vanhetessaan. Valmista appelsiini-kardemummakakku jopa viikko ennen juhlia ja nauti täydellisen tasapainoisesta mausta juhlapäivänä ilman stressiä!

Appelsiini-kardemummakahvikakku

Yksi n. 2 litran kahvikakku, josta riittää noin 20 hengelle.

  • 200 g pehmeää voita
  • 3,5 dl sokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 2 tl kardemummaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 1,75 dl piimää
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna

Voitele ja korppujauhota n. 2 litran kahvikakkuvuoka. Kopistele ylimääräiset korppujauhot pois vuoasta. Liika korppujauho tekee kakun pinnasta kuivan. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kardemumma – kuivat aineet. Raasta huolellisesti saippualla/astianpesuaineella pestyn appelsiinin kuori.

Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen, voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita huolellisesti ennen seuraavan kananmunan lisäämistä tai seos saattaa juoksettua. Lisää appelsiinin kuori ja kolmas osa kuivista aineista. Sekoita muutamalla vedolla nuolijalla tasaiseksi. Lisää reilu kolmannes piimästä ja sekoita muutamalla vedolla nuolijalla tasaiseksi. Jatka kuivien aineiden ja piimän lisäämistä taikinaan vuorotellen, lopettaen kuivilla aineilla. Sekoita juuri ja juuri tasaiseksi, mutta älä jatka sekoittamista yli tai kakusta tulee tiivis ja sitkeä.

Paista 175 asteessa noin 1 tunti, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja keskustasta ja sen pinta tuntuu kimmoisalta koskettaessa. Voit tarkistaa kakun kypsyyden myös työntämällä hammastikun kakun keskelle – jos tikkuun ei jää märkää taikinaa on kakku kypsä. Tämä kahvikakku on helppo paistaa, sillä se ei kuivu kovinkaan helposti. Voit siis paistaa kakkua ylimääräiset 5-10 minuuttia mikäli et ole aivan varma kypsyydestä. Tämä kakku on tarkoituksella mehevä – ei mikään kuivakakku!

Säilytä kakku huoneen lämmössä tuorekelmuun tiukasti käärittynä. Kahvikakku säilyy hyvänä noin kaksi viikkoa – ja makuhan tietenkin vain paranee ajan kanssa!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, appelsiini, kardemumma, kahvikakku, kakku, kuivakakku, helppo, maukas, mehevä, kahvipöytä, juhlat, juhlatarjoilu

⇢ Seuraavalla sivulla: Lime-vadelmakahvikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Veera leipoo - Helppo kaura-mustikkapaistos


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact