EtusivuReseptitOta yhteyttä

Dekadentit appelsiini-suklaabrowniet ovat kuin pala taivasta makunystyröilläsi. Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä toimii saumattomasti tässä amerikkalaisessa herkussa.

Appelsiini-suklaabrowniet

20 x 20 cm vuoka.

  • 225 g sulaa voita
  • 300 g sulaa suklaata
  • 3,25 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4 kpl kananmunia
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 3 rkl Cointreau-likööriä
  • 1 raastettu appelsiininkuori

Sulata voi ja suklaa. Voit sulattaa ne samassa kulhossa mikrossa – sekoita tasaisin väliajoin, jotta suklaa ei pala mikrossa! Lisää sokeri ja fariinisokeri voi-suklaasulaan. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.

Yhdistä jauhot, suola, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää kananmunat sokeri-voi-suklaaseokseen yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Nostele kuivat aineet vuorotellen Cointreaun kanssa sekaisin taikinaan – aina aloittaen ja lopettaen kuivilla aineilla. Lisää lopuksi appelsiiniraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina hyvin voideltuun vuokaan, voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkkaile paistoa. Brownien tulee olla melkein raaka keskeltä, mutta kypsä pinnalta! Kokeile kypsyyttä puutikulla – tikkuun saa jäädä aivan pieni määrä taikinaa, jotta brownie on valmis.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, appelsiini, suklaa, browniet, appelsiini-suklaabrownie, appelsiini-suklaa-brownie, suklaa-brownie, suklaa brownie, brownies, mutakakku, cointreau, likööri, appelsiinilikööri, appelsiiniraaste, dekadentti brownie, amerikkalainen, Amerikka, Fazerina

⇢ Seuraavalla sivulla: Rouheiset juustosämpylät
⇠ Edellisellä sivulla: Perunarieskaset


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact