Taivaallisen dekadentti appelsiini-suklaakakku on viettelevän ihana täytekakku! Leivo tämä hekumallinen suklaakakku juhlapöytään tai omaan herkkuhetkeesi. Appelsiini-suklaakakku vaatii leipojaltaan hiukan vaivannäköä ja taitoakin, mutta on vaivansa väärti. Aloita leipominen kakkupohjalla jo päivää ennen täyttämistä, pohja on helpompi leikata päivä paiston jälkeen. Täytä kakkupohja appelsiinimarmeladilla ja suussa sulavalla suklaa-voikreemillä ja kuorruta appelsiiniliköörillä maustetulla suklaakuorrutteella. Viimeistele tuoreilla appelsiineillä ja suklaakoristeilla. Appelsiini-suklaakakku20 cm halkaisijan kakku. Pohja:
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Erottelu on helpompaa, kun munat ovat kylmiä. Sulata voi ja suklaa mikrossa, huom. varo ettei suklaa pala! Voit sulattaa voin ja suklaan samassa kulhossa, kunhan muistat sekoittaa tasaisin välein sulatuksen aikana. Vaahdota valkuaiset ja 0,25 dl sokeria pehmeäksi, mutta jämäkäksi marengiksi. Marenki on valmis, kun se ei tipu käännettäessä kulho ylösalaisin. Vaahdota keltuaiset ja 1 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi, kunnes vaahtoon jää selvä kuvio vatkaimista. Sekoita keltuaisvaahtoon voi-suklaasula ja siivilöi sekaan kuivat aineet. Nostele sekaisin joko kädellä tai nuolijalla. Lopuksi nostele valkuaisvaahto keltuaisseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun 20 cm halkaisijan kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes cocktailtikkuun ei jää märkää taikinaa. Peitä pinta kevyesti foliolla, jos se meinaa tummua liikaa. Anna pohjan jäähtyä vuoassa 30 minuuttia ennen sen kumoamista. Pyöräytä voiveitsellä kakun reunoja myöten ennen kumoamista. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoan alla. Suklaa-voikreemi:
Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi, 3-5 minuuttia. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vaahdota kreemiksi, n. 5 minuuttia. Lisää hieman lämmin, huoneenlämpöinen, sula suklaa voikreemiin samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi kahvi, sekoita tasaiseksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta pohja kevyesti kylmällä kahvilla tai appelsiinimehulla. Täytä kahdella kolmasosalla suklaakreemiä, noin 0,5 cm kerros. Nosta toinen puoli päälle ja kostuta kevyesti kahvilla tai appelsiinimehulla. Päällystä kakku ohuella kreemikerroksella. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintäänkin yhdeksi tunniksi tai jopa yön yli. Valmista appelsiini-suklaaganache.
Pilko suklaa pieneksi. Lämmitä kuohukerma melkein kiehuvaksi kattilassa. Lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kerman sekaan, nosta hetkeksi liedelle takaisin lämpiämään. Lisää lopuksi Cointreau ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja paksuuntua hetki. Suklaakuorrutteen tulee olla melko paksua, mutta vielä hitusen liikkuvaa. Kaada appelsiini-suklaaganache jääkaappikylmän suklaakakun päälle ja tasoita palettiveitsellä. Koristele appelsiiniviipaleilla ja suklaalla. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivonnainen, leivos, appelsiini-suklaakakku, appelsiini suklaa kakku, appelsiinisuklaakakku, appelsiini-suklaa-kakku, suklaakakku, appelsiinikakku, täytekakku, suklaakuorrute, suklaaganache, appelsiini-suklaaganache, Cointreau, appelsiinilikööri, suklaa-voikreemi, suklaakreemi, suklaa kreemi, suklaa-kreemi, suklaavoikreemi, voikreemi ⇢ Seuraavalla sivulla: Pasteijat Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact