Pirtsakat aprikoosit ja raikas tuorejuusto muodostavat näyttävän ja maukkaan makuparin tässä suussa sulavassa juustokakussa. Tämä perinteinen amerikkalainen juustokakkuresepti on helposti muunneltavissa, joko käyttämällä eri hedelmiä ja marjoja kauden mukaan tai jättämällä hillokkeen kokonaan pois. Ihanan täyteläinen juustokakku on kaunis tarjottava kahvipöydässä. Tuhti juustokakku saa hiukan kevennystä Amerikassa kovassa käytössä olevasta sour creamista. Mikäli lähikaupastasi ei moista löydy, voit korvata sour creamin creme fraichella. AprikoosijuustokakkuYksi noin 15 cm halkaisijan juustokakku. Aprikoosihilloke:
Kiehauta puhtaat, pilkotut ja kivettömät aprikoosit pienessä kattilassa sokerin ja suolan kanssa. Hauduta, kunnes sokeri on sulanut kokonaan ja aprikoosit ovat pehmenneet, noin 10 minuuttia. Lisää sitruunanmehu ja vesi. Soseuta sileäksi soseeksi. Anna jäähtyä kunnolla. Keksipohja:
Murskaa keksit joko käsin, muovipussissa kaulimella/pullolla tai monitoimikoneella hienoksi murskeeksi. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada murut vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi kerrokseksi pohjaa ja reunoja myöten. Mikäli käytät irtopohjavuokaa ja haluat tarjota kakun eri alustalta, aseta vuoan pohjalle pohjaa hiukan isompi leivinpaperipala. Kakkua pystyy liikuttamaan helpommin paiston jälkeen leivinpaperin avulla. Juustotäyte:
Ota aineet huoneen lämpöön noin 1-2 tuntia ennen juustokakun valmistusta. Vaahdota huoneenlämpöiset tuorejuusto ja sour cream. Lisää sokeri, vanilja ja suola. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kaada juustotäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta veitsellä. Pudottele ruokalusikalla isoja nokareita aprikoosihilloketta sinne tänne juustotäytteen päälle. Tee juustokakun pintaan kuvioita ohuella tikulla/terävällä veitsenkärjellä. Paista 160 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta tuntuu kiinteältä, mutta höllyy liikutellessa. Anna jäähtyä. Nosta jäähtynyt juustokakku jääkaappiin ja anna jäähtyä ja maustua siellä ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua. Juustokakku säilyy kylmässä noin 3 vuorokautta. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, maukas, täyteläinen, hyvä, helppo, aprikoosi, hilloke, hedelmä, marja, juustokakku, keksipohja, digestive, paistettava, sour cream, Amerikka, amerikkalainen ⇢ Seuraavalla sivulla: Mustikka-mascarponekakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact