Perinteiset kaneliässät valmistuvat näppärästi kanelilla maustetusta murotaikinasta. ![]() ÄssätNoin 50 kpl.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, ei sula!, ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää kananmuna ja jatka vaahdotusta, kunnes seos on tasaista. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Sekoita kuivat aineet käsin voi-sokerivaahtoon. Puristele nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun, painele levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintäänkin 1 tunti. Voit tehdä taikinan jo päivää aikaisemmin ja laittaa taikinan yöksi jääkaappiin! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paloittele taikina pieniksi reilun peukalon pään kokoisiksi paloiksi ja pyörittele noin 7 senttimetrin mittaisiksi tangoiksi. Pyörittele tangot kanelisokerissa ja muotoile kevyesti ässiksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille, jätä pieni vara leviämiselle. ![]() ![]() Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ässät ovat ottaneet kevyesti väriä myös pohjasta. ![]() Kaneliässät säilyvät ilmatiiviisti pakattuna huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä, jopa useita viikkoja. Kaneliässät voi halutessaan myös pakastaa. ![]() Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kaneliässät, ässät, pikkuleivät, pikkuleipä, keksit, keksi, murotaikina, kanelisokeri ⇢ Seuraavalla sivulla: Grahamkeksit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact