Espanjassa ja Latinalaisessa Amerikassa suositut churrot eli uppopaistetut tuulihattumaiset ”munkit” maistuvat varmasti myös suomalaisille, esimerkiksi vappuna simalasillisen kera! Nämä kananmunattomat herkut ovat yksinkertaisia ja nopeita valmistettavia – uppopaistaminenkaan ei ole vaikeaa oikeilla työvälineillä. Churro-taikinan voi valmistaa myös kananmunalla, mutta koska munalle ei taikinassa ole mitään virkaa ja se on joillekin allergiaa aiheuttava ainesosa, emme sitä ole tällä kertaa ohjeessamme käyttäneet. Churrot ovat mielestämme jopa parempia ilman kananmunaa. Taikina valmistetaan kuten tuulihattumassakin eli keittämällä vesi ja rasva, jonka jälkeen lisätään jauhot, jotka myöskin kypsennetään liedellä. Näin saadaan venyvä ja sitkeähkö taikina, josta voidaan pursottamalla muotoilla melkein mitä tahansa. Churrot saavat ominaisen rakenteensa rasvassa uppopaistamisesta ja maun viimeistelee pyöräytys kanelisokerissa. Nämä hiukan erilaiset munkit tuovat mukavaa vaihtelua vappupöytään. Kokeile ja ihastu! ChurrotN. 12 isoa churroa.
Kanelisokeri:
Kiehauta vesi, voi, öljy/juokseva margariini, sokeri ja suola isossa kattilassa. Lisää kuumaan seokseen jauhot samalla puulusikalla sekoittaen. Pienennä lieden lämpöä ja sekoita voimakkaasti puulusikalla, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo, noin 1 minuutin ajan. Taikina on nyt valmis. Anna taikinan jäähtyä hetki ennen kuin pursotat siitä ison tähtityllan (13 mm tai isompikin käy) avulla noin 2,5 cm paksuisia ja leivinpaperin pituisia pötkylöitä. Voit toki pursottaa myös suoria pötkylöitä, jos sinulla ei tähtityllaa ole. Leikkaa pötkylät pursotettuasi saksilla tai veitsellä haluamasi mittaisiksi paloiksi. Churrot voi pursottaa myös lyhyemmiksi pätkiksi saman tien. Churroja voi tarjota niin pienen suupalan kokoisina kuin isompinakin pötkylöinä. Anna pötkylöiden seistä noin 20 minuuttia ennen uppopaistamista. Uppopaista pötkylöitä munkkien tapaan 180-asteisessa paistorasvassa, joko kaupan nestemäisessä friteeraussekoituksessa tai kookosrasvassa. Paistoaika riippuu rasvan lämpötilasta ja churrojen koosta; keskimääräinen paistoaika on kuitenkin lähellä 4-5 minuuttia. Valuta kypsät churrot ylimääräisestä rasvasta ja pyörittele ne kevyesti kanelisokeriseoksessa. Churrot voi nauttia välittömästi lämpöisinä tai saman päivän aikana jäähtyneinä. Churrot ovat parhaimmillaan samana päivänä. Halutessasi voit valmistaa churroille tumman suklaakastikkeen, mutta ne toimivat erinomaisesti aivan sellaisenaankin! Suklaakastike churroille:
Mittaa paloiteltu suklaa ja muut ainekset kattilaan. Sulata ainekset miedolla lämmöllä tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoile lämpimänä churrojen kera! Avainsanat: leipojat, leivonta, churro, uppopaistettu, friteerattu, tuulihattutaikina, kananmunaton, munaton, munkki, vappu, kanelisokeri, suklaakastike, ohje, resepti, espanja, meksiko, portugali ⇢ Seuraavalla sivulla: Parsa-galette Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact