Tämä etenkin Unkarissa ja Itä-Euroopassa useista kerroksistaan tunnettu kakku on näyttävä ja meille suomalaisille hiukan tuntemattomampi kahvipöydän kuningatar. Yksinkertainen resepti laadukkaista raaka-aineista, joilla loihdit täyteläisen suklaisen Dobos Torta –kerroskakun! Resepti on helposti muunneltavissa mieluisan kokoiseksi kakuksi (kakkupohjassa jokaista raaka-ainetta on saman verran!) riippuen tietysti syöjien määrästä. Muistathan vain, että Dobos Tortan kuuluu olla korkea, näyttävä ja suklainen – täydellisen herkullista! Päälle voit laittaa perinteisen kovan karamellin sijasta kehrätystä sokerista valmistetun kauniin ja näyttävän koristeen, kuin sokerisen linnunpesän. Perinteinen kova päällinen on hankala käsitellä ja tarjoilla – kehrätty karamellisoitu sokeri toimii tässä tapauksessa erinomaisesti. Dobos TortaYksi noin 12 hengen kakku.
Vaahdota valkuaiset ja 4 rkl sokeria kiiltäväksi jämäkäksi vaahdoksi,
marengiksi.
Irrota pohja leivinpaperista kääretortun tavoin. Leikkaa täysin
jäähtyneet pohjat haluamaasi muotoon, kuitenkin niin, että
kakkupohjakerroksia tulee vähintäänkin kuusi kappaletta. Mitä enemmän
kerroksia on, sitä näyttävämpi kakustakin tulee! Valmista suklaakreemi tarjoilupäivänä. Suklaakreemi:
Sulata pilkottu suklaa keltuaisten kanssa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada seos kulhoon jäähtymään. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri ilmavaksi vaahdoksi, noin 2-3 minuuttia. Lisää joukkoon haalea suklaa-keltuaisseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi vaahdoksi nuolijalla. Tarkista makeus ja maku, lisää sokeria tarvittaessa! Levitä suklaakreemiä tasainen, noin kakkupohjan paksuinen kerros, pohjan päälle. Paina päälle kevyesti toinen pohja ja levitä uusi suklaakreemikerros. Toista niin kauan kuin tarve vaatii. Levitä päällimmäisen kakkupohjakerroksen päälle tasainen kerros suklaakreemiä. Siisti kakun reunat leikkaamalla ne tasaiseksi sahalaitaisella puukolla. Halutessasi voit päällystää kakun kauttaaltaan reunoja myöten suklaakreemillä. Valmista kehrätystä sokerista kaunis koriste kakun päälle. Kehrätty sokeri:
Sulata sokeri keskilämmöllä kuivalla paistinpannulla ja anna karamellisoitua rauhassa tummemmaksi veteläksi sokeriksi. Kun sokeri on vetelää, mutta ei kuitenkaan täysin juoksevaa on se valmis kehrättäväksi tai vedettäväksi. Nosta sokeria puulusikalla ilmaan ja vedä sokerista ohuita nauhoja sormilla puhtaan lautasen päälle kasaksi. Huomioithan, että sokeri on todella kuumaa! Älä polta näppejäsi. Voit myös heilutella puulusikassa olevaa sokeria lautasen päälle nopein pyörivin liikkein. Sokeri jähmettyy välittömästi asentoonsa. Mikäli sokeri jää vain isoiksi pisaroiksi lautaselle on se liian kuumaa – anna sokerin jäähtyä hiukan ja yritä uudestaan. Mikäli sokeri on liian kylmää ei se irtoa puulusikasta itsestään – lämmitä sokeria hiukan lisää. Vinkki: Nauti Dobos Torta –kakkua vaniljajäätelön kera! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, täytekakku, kakut, Dobos Torta, unkarilainen, perinteinen, herkku, leivos, kerros, kerroksia, suklaakreemi, kakkupohja, pannukakku, yksinkertainen, juhla, juhlat, kahvipöytä, sokeri, kehrätty, karamellisoitu ⇢ Seuraavalla sivulla: Vehnäsämpylät Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact