Helppo durumleipä sopii niin ruokapöytään kuin ilta- tai aamupalaksikin. Tämän vaalean leivän maku tulee durumjauhoista. Leivo lämmintä leipää aamupalalle ja yllätä perheesi ilosesti! Durumleipä
Yhdistä kaikki aineet kerralla ja vaivaa koneella noin 15-20 minuuttia, kunnes taikina on sitkeää ja kimmoisaa. Käsin taikinaa saa vaivata ainakin 30 minuuttia. Taikina on löysähköä ja tahmaista, joten koneella vaivaaminen on huomattavasti helpompaa. Siirrä taikina hyvin öljyttyyn kulhoon tai muovirasiaan nousemaan. Peitä kulho muovikelmulla/laita kansi rasian päälle. Anna taikinan nousta jääkaapissa noin 10-12 tuntia tai huoneenlämmössä noin 2 tuntia. Pyörittele taikinasta kevyesti pyöreä pallo käsilläsi. Tekniikalla ei niin väliä, kunhan taikina on pallo. Aseta leipä saumapuoli alaspäin durumjauhoilla jauhotettuun leipäkoriin. Leipäkorin sijasta voit käyttää myös sopivaa kulhoa tai siivilää, joka on päällystetty liinalla ja jauhotettu runsaalla durumjauholla. Kohota leipää noin 1-2 tuntia, kunnes pinta on kimmoisa ja taikina kasvanut tuplasti. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Aseta uunin pohjalla paistonkestävä astia lämmityksen ajaksi. Kumoa leipä kohotuskulhosta varovasti ylösalaisin leivinpaperoidulle uunipellille. Aseta leipä pellillä uuniin ja laske lämpötila 200 asteeseen. Kaada uunin pohjalla olevaan astiaan 2 dl kylmää vettä ja laita uunin luukku nopeasti kiinni, jotta höyry ei karkaisi. Päästä höyry ulos 20 minuutin jälkeen raottamalla luukkua. Paista leipä kypsäksi, noin 35 minuuttia. Leipä on kypsä, kun pohjakin on ottanut mukavasti väriä ja se kumisee pohjaa koputtaessa. Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, leipä, limppu, sämpylät, leivät, durumjauhot, vaalea, ruokaleipä, maukas, yksinkertainen ⇢ Seuraavalla sivulla: Joululeipä Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact