Täyteläisen suklainen gluteeniton hasselpähkinä-suklaatorttu vie kielen mennessään kahvipöydässä. Viljaton hasselpähkinäpohja, jonka päälle on levitetty reilu kerros kermaista suklaa-ganachea maistuu ihanalta kevyesti vatkatun kerman ja marjojen kera. Gluteeniton hasselpähkinä-suklaatorttuNoin 12 hengelle. Pohja:
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se ei liiku mihinkään kulhoa liikutellessa. Nostele hasselpähkinäjauhe kevyesti valkuaisvaahtoon. Siivilöi joukkoon tumma kaakaojauhe, nostele kevyesti sekaisin. Kaada taikina leivinpaperoidun 24 cm halkaisijan kakkuvuon pohjalle. Paista 150-asteisessa uunissa alatasolla noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä. Pohjan ei tule olla kauttaaltaan kuiva - pinta tuntuu kuivalta, mutta sisus mehevältä. Suklaa-ganache:
Paloittele suklaat. Lämmitä kerma ja suklaat kattilassa miedolla lämmöllä melkein kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Ota pois liedeltä ja lisää kahvi. Sekoita tasaiseksi. Anna suklaa-ganachen jäähtyä haaleaksi ja paksuuntua ennen sen levittämistä pohjan päälle. Tarjoile marjojen ja kevyesti vatkatun kerman kera. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, gluteeniton, keliakia, gl, viljaton, hasselpähkinät, suklaapiiras, suklaatorttu, suklaapiirakka, hasselpähkinäsuklaa, maitosuklaa, tummasuklaa, tumma suklaa, ganache, kahvi ⇢ Seuraavalla sivulla: Helpot sämpylät Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact