Gluteeniton kääretorttu on helppo ja nopea valmistaa. Tätä voi tarjota kahvipöydässä myös niille, jotka eivät ole erikoisruokavaliolla – eikä kukaan arvaa mitään gluteenittomuudesta! Perinteinen kääretorttu ei ole mikään kahvipöydän tylsimys, vaan juuri sellainen herkku minkä siitä itse loihdit. Leipojat.fi -toimituksessa rakastetaan aivan perinteistä hillolla täytettyä kääretorttua, sillä se on ”melkein terveellinen” ja samalla herkullinen. Vaihtelua kääretorttuun saat kokeilemalla erilaisia hilloja ja kerma- tai voikreemitäytteitä. Lisäämällä taikinaan erilaisia rouheita, hiutaleita tai lastuja saat tekstuuriin mukavaa rapsakkaa vaihtelua. Ja mikäpä estää tuunaamasta perinteistä kääretorttua kuorruttamalla se vaikkapa voikreemillä ja suklaalla! Gluteeniton kääretorttu
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Anna pohjan hiukan jäähtyä. Valmista pöydälle toinen pellin kokoinen leivinpaperi, jolle levität tasaisesti hienoasokeria. Nosta kääretorttupohja leivinpaperin nurkista ja kumoa torttupuoli sokeroidulle paperille pöydällä. Anna pohjan jäähtyä rauhassa. Irrota kääretorttupohjan päältä leivinpaperi hellävaraisesti nurkista aloittaen. Levitä kääretortun tasaiselle sokeroimattomalle pinnalle omenahilloa. Kääri pohja tiukahkolle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Hillotäytteinen kääretorttu säilyy hyvin noin viikon verran. Kääretorttu soveltuu erinomaisesti myös pakastettavaksi vierasvaraksi. Leikkaa kääretorttu valmiiksi paloiksi ja pakasta rasiassa. Mikäli haluat tehdä suklaakääretortun, korvaa 0,5 dl perunajauhoista kaakaojauheella! Avainsanat: leipojat, leivonta, resepti, ohje, kääretorttu, gluteeniton, omenakääretorttu ⇢ Seuraavalla sivulla: Sandra leipoo - Näkkileipä Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact