Myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat voivat nauttia herkullisista kotitekoisista pullista, vaikkapa laskiaispullista! Psyllium ja ksantaani takaavat, että pullataikina pysyy kasassa ja tuntuu oikeanlaiselta. Gluteeniton pulla15 kpl.
Lämmitä maito noin 42-asteiseksi. Liota tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää maitoon myös psyllium ja anna turvota 5 minuuttia. Lisää nesteeseen kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita ksantaani jauhoihin. Lisää jauhot nesteeseen samalla taikinaa vaivaten. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja jopa hitusen märäksi, älä siis lisää liikaa jauhoja, jotta pullista ei tule kovia! Lisää voi nokareina ja jatka vaivaamista, kunnes pullataikina on tasaista ja pehmeää. Jaa taikina 15 osaan ja muotoile hellästi käsin tai pöytää vasten pyöreiksi pulliksi. Käytä pöydällä gluteenittomia jauhoja apuna pyörittelyssä. Nostele pullat leivinpaperoidulle pellille kohoamaan. Nostata pullia liinan alla, kunnes ne ovat lähes tuplanneet kokonsa. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista pullia 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, gluteeniton pullataikina, gluteeniton pulla, gluteenitonpulla, gluteeniton leivonta, gluteeniton, keliakia, ksantaani, psyllium, pullataikina, pulla, laskiaispulla ⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Gluteenittomat suklaaleivokset Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Tämä on hyvä ohje. Juuri tein rahkatäytteisiä pullia. Taputtelin taikinan jauhotetulle pöydälle, levitin siihen sitruunarahkamunaseoksen, rullasin ja leikkasin siitä kierrepulliksi. Namskis! – Glutenfri 27.03.2024 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact