EtusivuReseptitOta yhteyttä

Rapeat grahamkeksit maistuvat sellaisenaan tai ovat oivallinen keksi kakkupohjiin, kuten juustokakkuihin. Kananmunattomat grahamkeksit maustetaan kanelilla ja leikataan keksipaloiksi vasta paiston jälkeen.

Grahamkeksit

Noin 45 kpl. Kananmunaton.

  • 225 g voita
  • 165 g fariinisokeria
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • 1 tl kanelia
  • 125 g vehnäjauhoja
  • 260 g grahamjauhoja
  • 1 tl soodaa

Ota voi huoneenlämpöön 2 tuntia ennen leipomista tai käytä sitä nopeasti mikrossa. Vaahdota pehmeä (huom. ei sula!) voi, fariinisokeri, siirappi ja kaneli kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Kaavi kulhon reunat ja pohja vaahdotuksen välissä, jotta vaahto on varmasti tasaista.

Yhdistä vehnäjauhot, grahamjauhot ja sooda. Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon ja sekoita pienellä nopeudella murumaiseksi. Nypi lopuksi tasaiseksi käsin.

Jaa taikina kahteen osaan. Painele puolikkaat tasaisiksi levyiksi ja kaulitse ne 3 mm paksuiseksi matoksi leivinpaperin päällä. Voit leikata maton suorakaiteeksi halutessasi, tällöin saat tasaisia keksejä kauttaaltaan. Voit myös kaulita maton vapaalla tyylillä ja jättää reunat rosoisiksi. Taikina on erittäin murenevaista ja kauliminen onkin tehtävä varoen ja jauhoja apuna käyttäen. Asettamalla toisen leivinpaperin taikinan päälle on kaulitseminen helpompaa. Vedä taikinamattoon 5 x 5 cm neliöt ja painele neliöiden keskelle reiät tulitikun tasaisella päällä. Nosta taikinamatto jääkaappiin/viileään 30 minuutiksi.

Paista grahamkeksit 175 asteessa rapsakoiksi, noin 9-12 minuuttia. Keksit ovat kypsiä, kun ne ovat ottaneet hiukan väriä myös taikinamaton keskeltä. Tasainen kaulinta takaa tasaisesti paistetut keksit. Anna keksimaton jäähtyä 5 minuuttia pellillä. Leikkaa keksineliöt taikinamaton ollessa vielä lämmin.

Grahamkeksit säilyvät ilmatiiviisti pakattuna huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä jopa useita viikkoja. Itse leivotut grahamkeksit ovat erinomainen pohja mm. juustokakuille.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, grahamkeksit, keksit, pikkuleipä, pikkuleivät, graham-keksit, graham keksi, digestive, digestivekeksi, digestive-keksi, keksipohja, murupohja, keksimuru

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Ässät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact