Pehmeä grahamleipä on maukas ja ravitseva ruokaleipä. Täysjyvävehnästä pitkillä lepoajoilla leivottu grahamleipä maistuu niin aamu- kuin iltapalankin. Pitkät lepoajat takaavat maukkaan limpun. Grahamleipä
Yhdistä kaikki aineet ja vaivaa taikinaksi, koneella 12 minuuttia/käsin 20 minuuttia. Anna levätä kulhossa muovikelmulla peitettynä 60 minuuttia. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja jauhota se kevyesti. Kaada taikina varovasti kulhostaan jauhotetulle paperille. Sirottele vehnäjauhoja taikinan päälle. Kieritä kevyesti taikinan molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Anna taikinan levätä vielä 45 minuuttia pellillä ennen paistoa. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Nosta leipä uuniin ja laske lämpötila 210 asteeseen. Paista leipä kypsäksi, noin 25-35 minuuttia. Leipä on kypsä, kun se on ottanut kauniisti väriä myös pohjasta ja kumisee pohjaa sormenpäillä kevyesti naputtaessa. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leipä, ruokaleipä, grahamleipä, sekaleipä, limppu, graham leipä, graham limppu, seka leipä, grahamjauho, leipätaikina, taikina ⇢ Seuraavalla sivulla: Nutella-marengit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact