Täyteläinen hedelmillä ja mascarpone-tuorejuustolla ja kermavaahdolla viimeistelty nakukakku hurmaa kahvipöydässä. Mehevä kakkupohja on englantilainen Victorian sponge –pohja, joka on perinteistä sokerikakkupohjaa huomattavasti maukkaampi ja täyteläisempi. Hedelmä-mascarpone-kakku20 cm halkaisijan kakku. Victorian sponge –kakkupohja:
Täyte:
Pohjusta 20 cm halkaisijan kakkuvuoka leivinpaperilla. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet nuolijalla voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista kakkupohja kypsäksi 180 asteessa n. 40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktail-tikulla. Kakkutaikinan voi myös jakaa puoliksi ja paistaa kahdessa vuoassa, jolloin kakkupohjaa ei tarvitse halkaista. Tällöin paistoaika on noin 20-25 minuuttia. Valmista täyte: vaahdota kerma, lisää tomusokeri ja mascarpone. Sekoita tasaiseksi. Halkaise pohja kahteen osaan. Aseta paistopinta alimmaiseksi pohjaksi. Kostuta pohja kevyesti hedelmämehulla tai limsalla. Levitä mascarpone-täytteestä puolet ja reilu annos pieneksi pilkottuja hedelmiä. Paina päälle kakkupohjan toinen puolikas. Kostuta kevyesti. Levitä tai pursota mascarpone-täyte kakun pinnalle ja koristele hedelmillä – Viktorian sponge –kakut on perinteisesti koristeltu vain pinnalta, nakukakkujen tapaan. Sivele kakun pinnalle hedelmien päälle kuumaa hyytelösokeria, paketin ohjeen mukaisesti - kakun hedelmäpinta saa kauniin ja näyttävän kiillon, joka myös pitää hedelmät paremman näköisinä pidempään. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, kakkupohja, kakku pohja, victorian sponge, victoriansponge, victorian-sponge, victorian sponge –kakkupohja, victorianspongekakkupohja, viktorian sponge –kakkupohja, täytekakku, syntymäpäiväkakku, kermakakku, englantilainen, hedelmä-mascarpone-kakku, hedelmä mascarpone kakku, hedelmä-mascarponekakku, hedelmäkakku, mascarpone-kakku, mascarpone-juusto, täytekakku, nakukakku ⇢ Seuraavalla sivulla: Marengit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact