Mehevä joulupulla kruunaa jouluisen kahvipöydän! Leivo pehmeä pulla isoksi limpuksi rommissa marinoiduilla hedelmillä ja viimeistele piparilla. Näyttävästä joulupullasta riittää useammallekin juhlijalle. Aloita joulupullan valmistus edellisenä päivänä laittamalla kuivatut hedelmät, kuten sukaatit, kirsikat, appelsiinit ja rusinat, mehevöitymään tumman rommin sekaan. Siivilöi hedelmät ennen pullataikinaan lisäämistä. Joulupullan pinnalle laitettavan piparin voit tehdä valmiista piparkakkutaikinasta tai mistä tahansa kotitekoisesta taikinasta! Piparkakkutaikinan ohjeen löydät täältä. Joulupulla1 iso joulupulla tai 2 keskikokoista.
Anna hedelmien ja rusinoiden marinoitua rommissa vähintäänkin yön yli jääkaapissa. Siivilöi mehukkaat hedelmät erilleen rommista ennen pullataikinaan lisäämistä. Yhdistä kaikki aineet paitsi voi ja rommissa marinoidut kuivahedelmät. Vaivaa taikinaksi koneella noin 8 minuuttia, käsin tuplasti pidempään. Lisää paloiteltu pehmeä voi ja vaivaa vielä 5 minuuttia. Heitä perään pieni ripaus vehnäjauhoja, jotta voi imeytyy nopeammin taikinaan. Lopuksi lisää hedelmät ja rusinat ja vaivaa taikinan sekaan nopeasti. Anna taikinan levätä muovikelmulla peitettynä kulhossa 30 minuuttia. Nosta taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat rikki. Pyöritä yhdeksi isoksi pyöreäksi limpuksi. Halutessasi voit myös jakaa taikinan kahteen osaan ja pyöritellä kaksi limppua. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan liinan alle. Limppu saa kohota rauhassa ilmavaksi ja kimmoisaksi joulupullaksi, noin 35-45 minuuttia. Voitele pulla juuri ennen paistoa kananmunalla. Halutessasi tasaisen kiiltävän ja tumman pinnan joulupullaan voitele se kahteen kertaan, anna pinnan kuivahtaa voiteluiden välissä. Pulla on valmis paistettavaksi, kun pinta antaa myöten koskettaessa ja palautuu takaisin muotoonsa. Nostatusaika riippuu paljon huoneenlämmöstä ja kosteudesta. Nostata pullataikinaa mieluummin liikaa kuin liian vähän. Pehmeän pullan salaisuus on pehmeä taikina ja hyvä nostatus. Mikäli pulla repeää paiston aikana se ei ole noussut tarpeeksi ennen paistoa! Paista joulupullaa uunin keskitasolla 190 asteessa 12 minuuttia. Voitele pulla keskeltä kananmunalla ja aseta raaka piparkakku kohdan päälle. Paista joulupullaa vielä noin 8 minuuttia, kunnes pulla on ottanut kauniisti väriä myös pohjasta. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, nisu, vehnänen, joulupulla, pullataikina, joulu pulla, joulu, pulla, hedelmäpulla, rusinapulla, rommi, kuivatut hedelmät, kahvipöytään ⇢ Seuraavalla sivulla: Piparkakkutalon taikina Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact