Hedelmäinen siemenlimppu
Voiteluun kahvia ja siirappia tai sokeria. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna/sekoita joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon siirappi, suola, mausteet, kuivatut hedelmät ja siemenet sekä öljy. Lisää joukkoon vehnäjauhoja muutamassa erässä ja alusta taikina kimmoisaksi, noin 10 minuutin ajan. Taikina saa jäädä hiukan märäksi. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa esim. mikrossa. Muotoile taikinasta 2 limppua. Anna leipien kohota pellillä liinan alla noin puoli tuntia. Paista ensin 200 asteessa 10-15 minuuttia ja laske sitten lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 25-30 minuuttia. Paistoaika on yhteensä noin 40 minuuttia. Aivan paiston loppupuolella, noin 30 minuutin kohdalla, voitele limput kahvisiirapilla. Kypsä leipä kopisee, kun sen pohjaa naputellaan sormenpäillä tai veitsellä. ⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Ruis-mantelipiparit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact