Voileipäkakun modernimpi versio on hyydytetty voileipäkakku, jonka pohja valmistetaan leivänmuruista ja voista. Täyte hyydytetään liivatteen avulla pohjan päälle. Erillisiä leipä-täyte-leipä-kerroksia kakussa ei tarvitse olla. Hyydytetty kinkkukakkuGluteeniton. Noin 12-15 hengelle. 24 cm halkaisijan kakku. Pohja:
Murusta leivät monitoimikoneessa ja sekoita tasaiseksi sulan voin kanssa. Painele leipämuru leivinpaperilla pohjustetun 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Täyte:
Pilko kinkku, paprika, suolakurkku ja omena pieniksi kuutioiksi. Turvota liivatejauhe kylmässä vedessä ohjeen mukaisesti, noin 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuustot ja mausta suolalla, pippurilla ja majoneesilla. Kuumenna liivate juoksevaksi mikroaaltouunissa. Tarkkaile mikroa, sillä liivate kuumetessaan kuohuu herkästi yli! Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston sekaan samalla voimakkaasti vatkaten. Nostele sekaan pilkkomasi ainekset ja viimeiseksi kermavaahto. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada täyte leipäpohjan päälle ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pari kertaa kunnolla pöytään, jotta mahdolliset ilmataskut häviävät. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta jääkaappiin vähintäänkin 4 tunniksi, mielellään yön yli. Irrota vuoka erittäin varovasti hyydykekakun ympäriltä, pyöräytä vuoan sisäreunaa myöten palettiveitsellä. Siirrä kakku tarjoilualustalle leivinpaperin avulla. Työnnä palettiveitsi kakun ja leivinpaperin väliin ja hivuta leivinpaperi kakun alta pois. Koristele mielesi mukaisesti tuoreilla vihanneksilla, marjoilla, hedelmillä ja kinkulla. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, hyydytetty voileipäkakku, voileipäkakku, kinkkukakku, kinkkuvoileipäkakku, hyydykekakku, gluteeniton voileipäkakku, gluteeniton hyydykekakku ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan Leipoo - Västerbotten-juustopiirakka Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact