Mureat sokerissa pyöritellyt inkivääri-appelsiinipikkuleivät ovat maukkaita pieniä herkkupaloja, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Inkiväärin terveysvaikutukset ovat olleet tiedossa jo vuosisatoja. Inkivääri auttaa niin kipuihin, vatsavaivoihin kuin pahoinvointiinkin. Vihdoinkin leivonnaisten syöminen on hyvästä – nauti inkiväärin terveysvaikutuksista näiden ihanien pikkuleipien muodossa! Inkivääri-appelsiinipikkuleivätNoin 35 kappaletta.
Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää keltuainen ja sekoita hyvin. Yhdistä vehnäjauho, suola ja sooda. Pese appelsiini saippualla/astianpesuaineella ja huuhtele hyvin. Raasta appelsiininkuori hienoksi. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi. Sekoita kuivat aineet, appelsiininkuoriraaste ja inkivääriraaste käsin voi-sokerivaahtoon. Älä vaivaa taikinaa – riittää, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Nosta taikina kokonaisuudessaan leivinpaperin päälle ja pyörittele se tangoksi. Kääri tanko leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Voit säilyttää taikinaa pakkasessa hyvin käärittynä noin 6 kuukautta. Kun taikina on jähmettynyt, noin 1-2 tuntia jääkaapissa, leikkaa se vajaan 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele viipaleet hienossa sokerissa. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat ottaneet hiukan väriä myös pohjasta. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, tuore inkivääri, inkivääriraaste, appelsiiniraaste, appelsiininkuori, appelsiinin kuori, pikkuleipä, pikkuleivät, keksit, inkivääri-appelsiinipikkuleivät, inkivääriappelsiinipikkuleivät, inkivääri-appelsiini-pikkuleivät, terveystuote, terveellinen leivonta ⇢ Seuraavalla sivulla: Kanelisokerikorput Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact