Pehmeä hunaja ja raikas inkivääri maustavat tämän herkullisen kahvikakun, joka sopii erinomaisesti kahvipöytään tai iltapäiväteelle. Tuore raastettu inkivääri antaa kakulle hienon säväyksen mausteisuutta, jota hunajan makeus tasapainottaa ihanasti. Inkivääri-hunajakakkuN. 1,5 l kakkuvuoka.
Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen, voi sokeri, suola ja hunaja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen munien lisäämisen välissä. Kuori ja raasta inkivääri raastimen pienellä terällä. Lisää inkivääriraaste nesteineen vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja nostele ne nopeasti sekaisin taikinaan. Riittää, että aineet ovat tasaisesti sekaisin. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista 175 asteessa noin 35-50 minuuttia. Paistoaika vaihtelee paljon vuoasta ja uunista riippuen. Kakku on kypsä, kun sen pinta on kimmoisa kosketukselle myös keskeltä kakkua. Voit tarkistaa kypsyyden myös hammastikulla, jos tikkuun ei jää märkää taikinaa kakkuun työnnettäessä on kakku kypsä. Inkivääri-hunajakahvikakku säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna, esimerkiksi muovikelmuun käärittynä, noin kaksi viikkoa. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, tuore inkivääri, inkiväärihunajakakku, inkiväärihunajakahvikakku, hunajainkiväärikakku, hunaja-inkiväärikakku, inkivääri-hunaja kakku, inkivääri hunaja kakku, kahvikakku, kuivakakku, inkivääriraaste ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Risupiirakka Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Hyvä resepti ? – ***** 09.09.2016 |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact