Isoäidin kahvikakku maistuu kardemummalta, mantelilta ja kookokselta. Kakku on oivallinen makupari kahvin tai kylmän maidon kanssa. Isoäidin kahvikakkuNoin 2 litran vuoka.
Ota kaikki aineet huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Voitele ja korppujauhota kevyesti iso (yli litra) kahvikakkuvuoka. Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 3-5 minuuttia koneella. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vaahdotusta jatkaen. Lisää seuraava muna vasta edellisen sekoituttua kokonaan taikinaan. Yhdistä kuivat aineet. Nostele kevyesti nuolijalla tai puulastalla vuorotellen kuivia aineita ja kahvikermaa taikinan joukkoon. Aloittaen ja lopettaen aina kuivilla aineilla. Kaada tai nostele taikina isoissa nokareissa vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 180 asteessa noin 45-55 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kakku on valmis, kun se irtoaa vuona reunoilta, keskikohta ei hytky ja tikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 30 minuuttia ennen kuin käännät sen ympäri. Käännä kakku varovasti alustalle ympäri, kopauta vuokaa kevyesti jos kakku ei muuten irtoa. Anna jäähtyä kunnolla käännettynä vuoan alla. Ilman vuokaa jäähdytetty kakku kuivuu nopeasti! Kahvikakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä tai jopa sitä seuraavana päivänä. Säilytä kakku vuoan alla tai kääri se jäähtyneenä muovikelmuun ja säilytä auringolta suojattuna hiukan huoneenlämpöä viileämmässä, ei kuitenkaan jääkaapissa. Kakku säilyy hyvänä jopa 2-3 viikkoa. Kakun voi myös pakastaa, jolloin se säilyy hyvänä useita kuukausia. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, isoäidin kahvikakku, isoäidin kakku, kuivakakku, mantelilastu, kookoshiutale, kardemumma, kahvin kanssa, kahvipöytään, joulukakku, maustekakku ⇢ Seuraavalla sivulla: Perinteinen piimäkakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact