5.7.2017 Mustikan ja basilikan herkullinen liitto löytyy tästä piirakasta. Toimivat erittäin hyvin yhdessä! Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ruokalusikallinen perunajauhoja. Basilika-mustikkapiirakka
Basilikasokeri:
Muruseos:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka. Tee basilikasokeri. Mittaa sokeri ja basilikanlehdet kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Tee taikina. Sekoita pehmeä voi ja 1 dl basilikasokeria. Sekoita joukkoon muna. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja leivinjauho keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat tasaisesti piirakan päälle. Valmista muruseos nyppimällä voi ja loput basilikasokerit sekä vehnäjauho ryynimäiseksi seokseksi. Pilko basilikanlehdet ja sekoita muruseokseen. Ripottele seos piirakan päälle tai vaihtoehtoisesti painele ohuelti piirakan päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Piirakka maistuu herkulliselta ihan sellaisenaan, mutta halutessasi kylkeen sopii hyvin myös esimerkiksi vaniljakastike tai jäätelöpallo. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, mustikkapiirakka, mustikkapiiras, basilika-mustikkapiirakka, mustikka-basilikapiirakka, basilikapiirakka, makea piirakka, basilikamustikkapiirakka, basilika mustikka piirakka, piirakka, piiras, kesäleivonta ⇢ Seuraavalla sivulla: Marjapiirakka Amerikan malliin Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact