Briejuusto sopii lähes kaikkeen ja on erityisesti sipulin kanssa mahtavaa yhdessä! Tarvitset suolaisen piirakkataikinan ja teet sen esimerkiksi täältä löytyvällä ohjeella: http://www.leipojat.fi/joonatan-leipoo-parsapiirakka/
Brie-sipulipiirakka
Painele taikina piirakkavuokaan ja pistele haarukalla. Laita jääkaappiin odottamaan. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, niin että saavat hieman väriä. Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo sekä kuorittu sipuli. Hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Poista halutessasi chilistä siemenet ja hienonna ja lisää sipulien joukkoon. Mausta sipuliseos balsamiviinietikalla, oreganolla sekä suolalla. Anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Kuutioi brie, kuuman veden alla lämmitetty veitsi auttaa asiassa! Sekoita munat, hienonnettu korianteri, kermaviili ja maito keskenään. Levitä sipuliseos piirakkapohjan päälle, lisää briekuutiot. Kaada kermaviiliseos tasaisesti pinnalle ja ripottele paahdetut pinjansiemenet päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia kunnes piirakka on hyytynyt ja saanut kauniisti väriä. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista tai syö kylmänä; kummin vain herkullista! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, suolainen piirakka, briejuusto, brie-sipulipiirakka, briejuustopiirakka, sipulipiirakka, quiche, välipala, lounas, iltapala ⇢ Seuraavalla sivulla: Kesäiset tartaletit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact