EtusivuReseptitOta yhteyttä

Briejuusto sopii lähes kaikkeen ja on erityisesti sipulin kanssa mahtavaa yhdessä!

Tarvitset suolaisen piirakkataikinan ja teet sen esimerkiksi täältä löytyvällä ohjeella: http://www.leipojat.fi/joonatan-leipoo-parsapiirakka/

Brie-sipulipiirakka

  • 1 purjo (n. 300 g)
  • 1 iso sipuli tai 2 pientä
  • (Halutessasi 2-3 valkosipulin kynttä)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 chili
  • 3 rkl balsamiviinietikalla
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl oreganoa
  • 200 g briejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 0,5 dl maitoa
  • Kourallinen tuoretta korianteria

Painele taikina piirakkavuokaan ja pistele haarukalla. Laita jääkaappiin odottamaan.

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, niin että saavat hieman väriä.

Viipaloi halkaistu ja huuhdottu purjo sekä kuorittu sipuli. Hienonna valkosipuli.

Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Poista halutessasi chilistä siemenet ja hienonna ja lisää sipulien joukkoon.

Mausta sipuliseos balsamiviinietikalla, oreganolla sekä suolalla. Anna hautua kannen alla 15 minuuttia.

Kuutioi brie, kuuman veden alla lämmitetty veitsi auttaa asiassa!

Sekoita munat, hienonnettu korianteri, kermaviili ja maito keskenään.

Levitä sipuliseos piirakkapohjan päälle, lisää briekuutiot. Kaada kermaviiliseos tasaisesti pinnalle ja ripottele paahdetut pinjansiemenet päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia kunnes piirakka on hyytynyt ja saanut kauniisti väriä.

Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista tai syö kylmänä; kummin vain herkullista!

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, suolainen piirakka, briejuusto, brie-sipulipiirakka, briejuustopiirakka, sipulipiirakka, quiche, välipala, lounas, iltapala

⇢ Seuraavalla sivulla: Kesäiset tartaletit
⇠ Edellisellä sivulla: Mansikka-vaniljakakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact