FariinisokerikeksitFariinisokeri on turhan aliarvostettu sokeri, vaikka se on maukasta ja monikäyttöistä. Näihin kekseihin saat hyvin käytettyä vaikka simasta jääneet fariinisokerit. Jos fariinisokeri on jo kovettunut kaapissa, lisää pussiin muutama tippa vettä ja sokeri pehmenee muutamassa päivässä. Varoituksena vielä, taikina on erittäin hyvää ja sitä tulee syötyä leivonnan ohessa. Kannattaa harkita suurentaa taikinaa.
Yhdistä jauhot, sooda, maissitärkkelys, suola ja kaneli ja vaniljatangon siemenet. Sulata voi ja lisää voisulan joukkoon fariinisokeri ja kananmuna, sekoita hyvin. Sekoita hyvin jauhot ja kosteat aineet. Taikina on löysähköä tässä vaiheesa. Laita taikina jääkaappiin 2-3 tunniksi. Kun taikina on jähmettynyt ota taikina jääkaapista ja laita kulhoon hienoa sokeria. Ota taikinaa ruokalusikallinen ja pyörittele se palloksi ja pyöritä pallo sokerissa. Laita leivinpaperoidulle pellille. Muista jättää pellille tarpeeksi tilaa keksien väliin. Huomasin, että 3x3 pellillä on passeli määrä. Kuumenna uuni 160 asteeseen ja paista keksejä 6-9 minuuttia. Ota keksit hetkeksi pois uunista ja paina keksejä keskeltä haarukalla varovasti. Paista vielä tämän jälkeen 1-2 minuuttia. Jäähdytä keksit hyvin ja pistä purkkiin. Keksit säilyvät hyvin noin viikon. Avainsanat: leipojat, leivonta, Joonatan, resepti, ohje, ihanat, fariinisokeri, keksit, keksi, pikkuleipä, pikkuleivät, cookies ⇢ Seuraavalla sivulla: Valkosuklaa-vadelmamousse Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact