EtusivuReseptitOta yhteyttä

Fariinisokerikeksit

Fariinisokeri on turhan aliarvostettu sokeri, vaikka se on maukasta ja monikäyttöistä. Näihin kekseihin saat hyvin käytettyä vaikka simasta jääneet fariinisokerit. Jos fariinisokeri on jo kovettunut kaapissa, lisää pussiin muutama tippa vettä ja sokeri pehmenee muutamassa päivässä. Varoituksena vielä, taikina on erittäin hyvää ja sitä tulee syötyä leivonnan ohessa. Kannattaa harkita suurentaa taikinaa.

  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1,5 tl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 250 g fariinisokeria
  • 170 g voita
  • 1 kananmuna
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • Hienoa sokeria

Yhdistä jauhot, sooda, maissitärkkelys, suola ja kaneli ja vaniljatangon siemenet.


Sulata voi ja lisää voisulan joukkoon fariinisokeri ja kananmuna, sekoita hyvin. Sekoita hyvin jauhot ja kosteat aineet.

Taikina on löysähköä tässä vaiheesa. Laita taikina jääkaappiin 2-3 tunniksi.

Kun taikina on jähmettynyt ota taikina jääkaapista ja laita kulhoon hienoa sokeria.

Ota taikinaa ruokalusikallinen ja pyörittele se palloksi ja pyöritä pallo sokerissa. Laita leivinpaperoidulle pellille. Muista jättää pellille tarpeeksi tilaa keksien väliin. Huomasin, että 3x3 pellillä on passeli määrä.

Kuumenna uuni 160 asteeseen ja paista keksejä 6-9 minuuttia. Ota keksit hetkeksi pois uunista ja paina keksejä keskeltä haarukalla varovasti. Paista vielä tämän jälkeen 1-2 minuuttia.

Jäähdytä keksit hyvin ja pistä purkkiin. Keksit säilyvät hyvin noin viikon.

Avainsanat: leipojat, leivonta, Joonatan, resepti, ohje, ihanat, fariinisokeri, keksit, keksi, pikkuleipä, pikkuleivät, cookies

⇢ Seuraavalla sivulla: Valkosuklaa-vadelmamousse
⇠ Edellisellä sivulla: Suussa sulava Sveitsi


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact