Joonatan leipooOstin vastikään Lékuén leipäkääreen ja ajattelin testata sitä leipomalla focacciaa. Ai, että mikäkö on leipäkääre? Erään verkkokaupan sanoja mukaillen: “Kaikessa yksinkertaisuudessaan leipäkääre yhdistää leivontakulhon ja vuoan toiminnot - punnitse, alusta ja paista yhdessä ja samassa astiassa.” Nerokasta! Focaccia
Mittaa leipäkääreeseen kädenlämpöinen vesi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola, sokeri ja kuivattu oregano. Lisää kerralla noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi oliviiöljyä 0,25 dl ja vaivaa taikina tasaiseksi. Sulje leipäkääre, ja jätä taikina kohoamaan kaksinkertaiseksi. Ripottele pinnalle sormisuolaa, tuoretta oreganoa ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Toki tähän sopii mikä vain mistä tykkää, kuten timjami, paprika, chili tms. Paista suljetussa leipäkääreessä esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa noin 30 min. Valuta vielä kypsän focaccian päälle loput oliiviöljyt. Leipäkääre oli mielestäni erittäin kätevä. Saa tehtyä taikinan ja leivän samaan astiaan. Ehkä ainut miinuspuoli, joka mieleen tulee on se että, jos aina käyttää käärettä niin leivät ovat aina saman mallisia. Uskon kuitenkin, että kääreelle tulee vielä käyttöä tässä taloudessa. Hauska uusi tuttavuus! Ja focacciahan maistui tietysti superhyvältä. Lähde: http://www.mastermarkbrands.fi/lekue-kaikki_tuotteet-erikoisvuoat_ja-muotit-leipakaare Avainsanat: leipojat, leivonta, Joonatan, leipä, focaccia, leipäkääre, Lékué, uutuus, sormisuola ⇢ Seuraavalla sivulla: Porkkanasämpylät Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact