Ajattelin kokeilla hieman erilaista leivottavaa, bataattipiirakkaa fetalla, pinaatilla ja tomaatilla. Piirakka on myös gluteeniton viljattoman pohjansa ansiosta. Gluteeniton bataattipiirakkaPohja:
Täyte:
Kuori bataatti/bataatit ja leikkaa ne ohuiksi pyöreiksi paloiksi. (Mieleeni tuli leikkaamisen jälkeen että pitemmät palat sopisivat myös hyvin.) Laita kuumalle pannulle tilkka laadukasta oliiviöljyä ja paista bataatteja molemmin puolin niin että saavat väriä ja pehmenevät hieman. Siirrä sivuun odottamaan. Paista samalla pannulla sipulisilppu kevyesti. Laita joukkoon pestyt ja kuivatut pinaatit ja kääntele muutaman kerran, tai jos käytät pakastepinaatti sitä ei tarvitse pestä tietenkään. :) Mausta suolalla, pippurilla ja yrtillä esim. timjamilla. Riko kulhoon munat ja sekoita keltuainen rikki. Murenna joukkoon fetajuusto, sipuli-pinaattipaistos ja sekoita.
Öljyä irtopohjavuoka (tai piirakkavuoka; irtopohjavuoassa tulee
näyttävämpi) ja lado pohjalle limittäin bataatteja niin että pohja
peittyy.
Paista piirakkaa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, Joonatan leipoo, suolainen piirakka, bataattipiirakka, bataatti-piirakka, bataatti piirakka, piiras, makea peruna, pinaatti, fetajuusto, gluteeniton, viljaton, keliakia, erikoisruokavalio ⇢ Seuraavalla sivulla: Sari leipoo - Savolainen ryynirieska Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact