Hiekkakakut palasivat mieleeni lapsuudestani. Nimestään huolimatta hiekkakakut sulavat suussa! Nimi juontuu ennemminkin kakkujen vaaleanruskeasta väristä. Hiekkakakut ovat lisäksi helppoja ja nopeita tehdä. Maistuvatkin vauvasta vaariin kaikille (tai ainakin lähes kaikille.) Hiekkakakut
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi vaaleanruskeaksi mutta älä anna sen palaa. Anna voin jäähtyä hyvin. Työstä voi, sokeri, vanilja ja viimeiseksi jauhot, johon olet sekoittanut leivinjauheen, sopivan notkeaksi taikinaksi. Taikina voi vaikuttaa siltä, ettei tule sopivaksi, mutta yks kaks se onkin hyvää. Ota taikinasta haluamasi kokoisia paloja ja pyörittele käsissäsi palloiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Hiekkakakut eivät leviä kauheasti uunissa ollessaan. Pallojen koolla ei ole väliä, pienistä tietenkin riittää useammalle syöjälle tai useammalle syöntikerralle, ihan oman maun mukaan. Halutessasi paina manteli hiekkakakun päälle hieman sisään. Paista hiekkakakkuja uunissa noin 10-15 minuutia, koosta riippuen. Hiekkakakut ovat valmiita kun ovat hieman saaneet väriä pintaan. Hiekkakakut myös palavat nopeasti! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, ohjeita, reseptejä, Joonatan, leipoo, hiekkakakku, kakkuja, pikkuleipä, keksi, pikkuleivät, helppo, nopea, herkullinen, manteli, vanilja ⇢ Seuraavalla sivulla: Kakkufanien unelmakaupunki - Las Vegas Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact