Tähän leipään on hyvä käyttää ylijääneet joulupuurot. Tai keitä isompi määrä riisipuroa, niin voit käyttää osan leipään. Maistuu varmasti isommalle tai pienemmälle tontulle. Jouluinen pataleipä
Pinnalle:
Valmista riisipuuro ohjeen mukaan. Itse laitoin 1l täysmaitoa, 1,5 dl puuroriisiä, 1,5 dl vettä ja 1,5 tl suolaa. Lisää ainekset kattilaan ja sekoita. Kannattaa laittaa isompaan kattilaan vettä ja puurokattila siihen sisään ja keittää siinä, näin estät maidon palamisen pohjaan. Keitä kunnes riisipuuro on valmis. Anna puuron jäähtyä kädenlämpöiseksi, jos käytät jääkaapissa ollutta niin lämmitä se haaleaksi. Rouhi mantelit veitsellä pienemmäksi. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää inkivääri, suola, hunaja, riisipuuro ja kaurahiutaleet sekä karpalot. Sekoita ne keskenään. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho ja anna kohota tunti. Muotoilee taikinasta jauhotetulla pöydällä pyöreä leipä. Laita kannellinen pata 225-asteiseen uuniin lämpiämään. Kun uuni on kuumentunut, ota pata pois uunista. Öljyä pata varovasti ja siirrä leipä pataan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista leipää kannen alla 20 min ja poista kansi tämän jälkeen. Paista vielä ilman kantta 30 minuuttia kunnes leipä on kullanruskea. Pidä leipä padassa vielä 5 minuuttia ja kumoa sen jälkeen laudan päälle jäähtymään. Jos et omista pataa, voit tehdä leivän myös kattilassa uunissa, tarkista vain ettei kattilassa ole muovisia, jos on ruuvaa ne irti ennen paistoa. Mukavia joululeipomisia kaikille! Ja rauhallisia joulupyhiä! Kuullaan taas tammikuussa. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joululeivonta, joonatan leipoo, jouluinen pataleipä, riisipuuro, leipä, limppu, pataleipä, riisipuuroleipä, riisileipä, mantelileipä ⇢ Seuraavalla sivulla: Karpalo-valkosuklaakeksit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact