Keikautetut kakut, eli nurinkakut ovat mukavia tehdä ja kivaa vaihtelua aloittaa kakun tekeminen koristeluilla. Mummoni täytti kunnioitettavat 97 vuotta ja hän toivoi kinkkukakkua juhliin. Kovasti vieraat tykkäsivät kinkkukakusta. Keikautettu kinkkukakkuKoristeluun eri värisiä kirsikkatomaatteja, tummia ja vihreitä rypäleitä sekä oliiveja ja muitakin vastaavia mistä tykkää. Täyte:
Pohja:
Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä. Halkaise kirsikkatomaatit ja rypäleet ja asettele ne sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprikat pieneksi
kuutioksi.
Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina (vaihtoehtoisesti voit käyttää
pursotinpussia avuksi). Varo levittämästä täytettä, ettei koristeet liiku. Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele leivät pohjan päälle tasaisesti, leikkaa tarpeen vaatiessa oiken kokoisia paloja leivistä. Kostuta leivät maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkapissa seuraavaan päivään, tai ainakin n. 4 tuntia.
Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna. Asettele päälle salaatinlehtiä. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Joonatan, leipoo, isänpäivä, juhlat, kahvipöytään, voileipäkakku, keikauskakku, suolainen kakku, kinkku, savukinkku, pekoni, juusto, liivate, hyydytetty ⇢ Seuraavalla sivulla: Mustaherukkajuustokakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact