EtusivuReseptitOta yhteyttä

Korvapuustit

Päätin leipoa pullaa ja ajattelin kokeilla tehdä sen raskiin eli juureen. Juuren leivottu pulla säilyy parempana pidempään ja on myös maukkaampaa, kuin tavallinen pulla. Pienellä lisävaivalla saat säilyvämpiä ja mehevämpiä pullia, suosittelen! Tällä ohjeella tulee n. 20-25 kpl korvapuusteja.

Pullaraski:


  • 1,5 dl kylmää vettä

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 
6 g kuivahiivaa
  • 
1 rkl kardemummaa

Taikina:


  • 3 dl kylmää maitoa

  • 2 kananmunaa

  • 250 g voita
  • n. 14 dl vehnäjauhoja

  • 1,5 dl sokeria

  • 1 rkl suolaa
  • 
10 g kuivahiivaa

Kanelitäyte:


  • 250 g voita

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 4 rkl kanelia

Lisäksi
: kananmunaa voiteluun ja raesokeria pullien päälle.

Valmista raski leipomista edeltävänä päivänä. Yhdistä kylmään veteen jauhot, hiiva ja kardemumma, ja sekoita. Anna taikinan levätä hyvin peitettynä vähintään 10 tuntia. (Jos teet raskin leipomispäivänä, käytä kädenlämpöistä vettä ja anna raskin levätä 2-3 tuntia.)

Tee taikina sekoittamalla raskiin maito, huoneenlämpöiset kananmunat ja voi sekä jauhot, sokeri, suola ja hiiva. Vaivaa 18 minuuttia ja anna nousta peitettynä noin tunnin ajan.

Muotoile taikinasta varovasti 15x30 cm kokoinen tanko ja laita jääkaappiin lepäämään tunniksi. Valmista sekoittamalla täyte yhdistämällä pehmeä voi (huom. ei sula!), jauhot, fariinisokeri ja kaneli.

Kaulitse taikinasta noin 20 cm leveä ja noin 10 mm paksuinen levy. Levitä täyte levyn päälle siten, että noin kolmannes taikinalevyn alaosasta jää ilman täytettä.

Paina taikinan alareunaa kevyesti litteäksi kaulimella. Aloita taikinan rullaaminen ylhäältä alaspäin. Kieritä rullaa lopuksi alustalla sen verran, että sauma kiinnittyy hyvin.

Leikkaa taikinasta noin 3 cm paksuisia paloja vuoroin vinoon oikealle ja vasemmalle. Käännä pullien kapea sivu ylöspäin ja paina keskeltä molemmilla peukaloilla, niin että reunat leviävät.

Anna pullien nousta leivinpaperoidulla pellillä noin tunti, vähintään kaksinkertaiseksi. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.

Voitele pullat kananmunalla ja koristele ne raesokerilla. Paista 13-16 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.

Voin kyllä sanoa, että kannatti leipoa korvapuustit juureen! Pullista tuli ihanan pehmeitä ja kuohkeita. Ja valehtelematta en muista, koska olen syönyt yhtä hyvin.
 Raesokeria ei ollutkaan kotona, mutta onneksi löytyi värillistä sokeria ja ruokokidesokeria, jotka toimivat oikein hyvin. Fariinisokeri kanelitäytteessä oli myös nappivalinta hienonsokerin sijasta.

Avainsanat: Joonatan, korvapuusti, pulla, leivonta, juuri, raski, esitaikina, pullataikina, kaneli, ohje, resepti

⇢ Seuraavalla sivulla: Kahviliköörikakku
⇠ Edellisellä sivulla: Pizza juureen


Lukijoiden arvosana:

***

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact