KorvapuustitPäätin leipoa pullaa ja ajattelin kokeilla tehdä sen raskiin eli juureen. Juuren leivottu pulla säilyy parempana pidempään ja on myös maukkaampaa, kuin tavallinen pulla. Pienellä lisävaivalla saat säilyvämpiä ja mehevämpiä pullia, suosittelen! Tällä ohjeella tulee n. 20-25 kpl korvapuusteja. Pullaraski:
Taikina:
Kanelitäyte:
Lisäksi : kananmunaa voiteluun ja raesokeria pullien päälle. Valmista raski leipomista edeltävänä päivänä. Yhdistä kylmään veteen jauhot, hiiva ja kardemumma, ja sekoita. Anna taikinan levätä hyvin peitettynä vähintään 10 tuntia. (Jos teet raskin leipomispäivänä, käytä kädenlämpöistä vettä ja anna raskin levätä 2-3 tuntia.) Tee taikina sekoittamalla raskiin maito, huoneenlämpöiset kananmunat ja voi sekä jauhot, sokeri, suola ja hiiva. Vaivaa 18 minuuttia ja anna nousta peitettynä noin tunnin ajan. Muotoile taikinasta varovasti 15x30 cm kokoinen tanko ja laita jääkaappiin lepäämään tunniksi. Valmista sekoittamalla täyte yhdistämällä pehmeä voi (huom. ei sula!), jauhot, fariinisokeri ja kaneli. Kaulitse taikinasta noin 20 cm leveä ja noin 10 mm paksuinen levy. Levitä täyte levyn päälle siten, että noin kolmannes taikinalevyn alaosasta jää ilman täytettä. Paina taikinan alareunaa kevyesti litteäksi kaulimella. Aloita taikinan rullaaminen ylhäältä alaspäin. Kieritä rullaa lopuksi alustalla sen verran, että sauma kiinnittyy hyvin. Leikkaa taikinasta noin 3 cm paksuisia paloja vuoroin vinoon oikealle ja vasemmalle. Käännä pullien kapea sivu ylöspäin ja paina keskeltä molemmilla peukaloilla, niin että reunat leviävät. Anna pullien nousta leivinpaperoidulla pellillä noin tunti, vähintään kaksinkertaiseksi. Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja koristele ne raesokerilla. Paista 13-16 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita. Voin kyllä sanoa, että kannatti leipoa korvapuustit juureen! Pullista tuli ihanan pehmeitä ja kuohkeita. Ja valehtelematta en muista, koska olen syönyt yhtä hyvin. Raesokeria ei ollutkaan kotona, mutta onneksi löytyi värillistä sokeria ja ruokokidesokeria, jotka toimivat oikein hyvin. Fariinisokeri kanelitäytteessä oli myös nappivalinta hienonsokerin sijasta. Avainsanat: Joonatan, korvapuusti, pulla, leivonta, juuri, raski, esitaikina, pullataikina, kaneli, ohje, resepti ⇢ Seuraavalla sivulla: Kahviliköörikakku Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact