LevylihapiirakkaTätä lapsuudesta tuttua herkkua oli pakko tehdä. Sopii loistavasti syysiltaan teekupillisen kanssa! Makua helppo muokata mausteilla oman maun mukaan. Myös esimerkiksi soijarouhe tai tonnikala käy hyvin tähän. Tarvitset paketin lehtitaikinaa. Toki lehtitaikinan voi tehdä itse, ja olisi pitänyt itsekin tehdä, mutta välillä sallittakoon valmistaikina. Nopeuttaa arkea myös. Täyte:
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Keitä riisi lihaliemessä kypsäksi. (Tai helppo tapa jota itse käytän: 2 dl vettä kattilaan lihaliemen kanssa, kun vesi kiehuu lisää 2 dl riisiä ja sammuta levy. Laita kattilaan kansi ja ja anna olla paikallaan 20 minuuttia. ja voilà, riisi on juuri sopivan kypsää!) Paista pilkottu sipuli ja jauheliha pannulla, lisää mausteet ja lihaliemikuutio, tarkista maku. Riisin ollessa kypsää, lisää riisi pannulle ja paista vielä pari minuuttia. Kauli lehtitaikina uunipellin kokoiseksi, eli valmiista taikinapaketista puolet levyistä, muista laittaa levyt hieman päällekkäin ettei jää rakoja pohjaan. Levitä puolet juustoraasteesta pohjan päälle. Lisää jauheliha-riisiseos pohjanpäälle tasaisesti, jätä reunoihin hieman tyhjää niin saat suljettua piirakan. Sekoita maito ja 2 kananmunaa ja kaada täytteen päälle. Lisää loput juustoraasteet täytteen päälle. Kauli loput taikinalevyt piirakan päälle. Nipistä reunat kiinni. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä ettei piirakan kansi ei turpoa uunissa. Kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen. Piirakan voi syödä hyvin lämpimänä, mutta maistuu hyvin myös jääkaappikylmänä. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Joonatan leipoo, lihapiirakka, suolainen piirakka, levylihapiirakka, lehtitaikina, jauhelihatäyte, jauhelihariisitäyte, uunipellillinen, munamaito, syksy, iltapala, välipala, lounas, juhlapöytään ⇢ Seuraavalla sivulla: Omena-rusinakahvikakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact