Nauriita tykkään käyttää keittiössä paljon ja omena toimii niiden makuparina loistavasti. Ilmakuivattu kinkku sopii loistavasti näihin, mutta hyvin voi tehdä myös ilman niin saa kasvisversion. Porkkanaa laitoin kun oli kaapissa, mutta voi laittaa hyvin myös ilman. Omenaiset naurispiiraat
Täyte:
Tee ensiksi täyte. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Valmista taikina. Jauhota leivonta alusta ruisjauholla hyvin ja kauli pyöreiksi n. 3mm paksuiksi levyiksi, ei haittaa jos eivät ole täysin pyöreitä, kuitenkin niin että halkaisija on n. 10-12cm. Pinoa pohjat ja ripottele väliin ruisjauhoja.
Leikkaa ilmakuivatut kinkut puoliksi. Sipaise taikinakuoren reunaan kylmää vettä ja käännä täytteetön puoli kanneksi. Paina reuna kevyesti kiinni. (Taikina hajoaa helposti, mutta on helppo siirtää pellille, vaihtoehtoisesti voit täyttää suoraan uunipellin päällä.)
Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Voitele kypsät piiraat voisulalla. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Joonatan leipoo, naurispiiraat, naurispiirakka, nauris, porkkana, omena, ilmakuivattu kinkku, prosciutto, iltapala, juhlapöytään, naurisomenapiirakka ⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Hatšapuri Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact