EtusivuReseptitOta yhteyttä

Nauriita tykkään käyttää keittiössä paljon ja omena toimii niiden makuparina loistavasti. Ilmakuivattu kinkku sopii loistavasti näihin, mutta hyvin voi tehdä myös ilman niin saa kasvisversion. Porkkanaa laitoin kun oli kaapissa, mutta voi laittaa hyvin myös ilman.

Omenaiset naurispiiraat

  • 3,5 dl vettä
  • 1 tl merisuolaa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • 3 naurista
  • 4-5 pientä omenaa (tai 3-4 isompaa)
  • (2 porkkanaa halutessasi)
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl siirappia
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • Tuoretta kirveliä
  • Tuoretta salviaa

Tee ensiksi täyte.
Kuori ja leikkaa nauriit ohuiksi viipaleiksi. (Jos laitat porkkanaa, kuori ja pilko pienemmäksi ja keitä 7-9 min.)
Kypsennä nauriita vähässä, suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.
Kuori ja paloittele omenat ja lisää ne nauriiden joukkoon ja keitä vielä 3 minuuttia.
Valuta nauriit ja omenat siivilässä ja laita takaisin kattilaan ja höyrytä kuivaksi.
Lisää voi ja survo perunanuijalla karkeaksi soseeksi.
Lisää suola, hunaja ja siirappi ja sekoita hyvin. Jätä täyte jäähtymään.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Valmista taikina.
Kuumenna vesi ja liuota suola veteen. Anna jäähtyä.
Siirrä vesi kulhoon ja sekoita jauhot jäähtyneeseen veteen. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa tasakokoisiksi palaksi, tulee n. 16 kpl.

Jauhota leivonta alusta ruisjauholla hyvin ja kauli pyöreiksi n. 3mm paksuiksi levyiksi, ei haittaa jos eivät ole täysin pyöreitä, kuitenkin niin että halkaisija on n. 10-12cm. Pinoa pohjat ja ripottele väliin ruisjauhoja.

Leikkaa ilmakuivatut kinkut puoliksi.
Valmista piiraat yksi kerrallaan. Pyyhi ylimääräiset jauhot pullasudilla pois.
Laita toiselle puolelle pohjaa puolikas ilmakuivattu kinkku, omena-nauristäytettä ja hieman kirveliä ja muutama salvianlehti.

Sipaise taikinakuoren reunaan kylmää vettä ja käännä täytteetön puoli kanneksi. Paina reuna kevyesti kiinni. (Taikina hajoaa helposti, mutta on helppo siirtää pellille, vaihtoehtoisesti voit täyttää suoraan uunipellin päällä.)

Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Voitele kypsät piiraat voisulalla.
Anna makujen tekeytyä vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli, ennen tarjoilua.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, Joonatan leipoo, naurispiiraat, naurispiirakka, nauris, porkkana, omena, ilmakuivattu kinkku, prosciutto, iltapala, juhlapöytään, naurisomenapiirakka

⇢ Seuraavalla sivulla: Joonatan leipoo - Hatšapuri
⇠ Edellisellä sivulla: Viskikakku kinuskikastikkeella


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact