EtusivuReseptitOta yhteyttä

Pataleipään käy myös padan sijasta kattila, kunhan kattilassa ei ole muoviosia (toki ne voi ruuvata pois).

Pähkinä-rusinapataleipä

  • 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

  • 0,25 tl (ripaus) kuivahiivaa

  • 1,5 tl suolaa

  • 2 dl rusinoita

  • 1,5 dl karkeaksi rouhittuja pähkinöitä

  • 3,5 dl huoneenlämpöistä porkkanamehua

  • 1 tl fenkolin siemeniä

Tee taikina edellisenä iltana kohoamaan. Sekoita jauhot, hiiva, suola, rusinat ja pähkinät kulhossa. Lisää porkkanamehu ja sekoita noin puoli minuuttia. Riittää että ainekset sekoittuvat, sitkoa ei tarvitse vaivata. Taikinan pitää olla pehmeää, joten lisää tilkka vettä, jos taikina tuntuu liian kiinteältä.


Taikina saa veikeän värinsä porkkanamehusta.

Peitä kulho kannella tai lautasella ja anna kohota huoneenlämmössä ainakin 12 tuntia. Mitä pidempään, sen parempaa.

Ripottele reilusti jauhoja työpöydälle. Laita viereen puhdas leivinliina ja ripottele siihen myös reilusti jauhoja sekä fenkolinsiemenet. Kaavi taikina yhtenä palana pöydälle ja jauhota pinta. Nostele taikinan reunat palan päälle niin että saat limpun mallisen leivän. Taikinaa ei tarvitse vaivata, mitä vähemmän työstät taikinaa, sitä ilmavamman leivän saat. Nosta leipä saumapuoli alaspäin liinan päälle ja nostele liinan reunat suppuun, niin että saat tiiviin nyssäkän.

Anna leivän kohota noin 1,5 tuntia, kunnes se on kaksinkertainen. Laita uuni 225 asteeseen, kun kohoamisaikaa on jäljellä 30 minuuttia. Laita uunipata kansineen samalla uuniin kuumenemaan.

Ota pata uunista ja kippaa leipä varovasti pataan taiteltu puoli ylöspäin.

Paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kypsä. 
Kippaa valmis leipä padasta jäähtymään.

Vinkki! Saat tuunattua leipää vaihtamalla nesteen mehuun, olueen tms. Vaihtele pähkinöitä, hedelmiä tai jauhoja.

Avainsanat: leipojat, leivonta, pataleipä, pähkinä, rusina, porkkana, fenkoli, limppu, ohje, resepti

⇢ Seuraavalla sivulla: Mokkakakku
⇠ Edellisellä sivulla: Cappuccino-kakku


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact