Pataleipään käy myös padan sijasta kattila, kunhan kattilassa ei ole muoviosia (toki ne voi ruuvata pois). Pähkinä-rusinapataleipä
Tee taikina edellisenä iltana kohoamaan. Sekoita jauhot, hiiva, suola, rusinat ja pähkinät kulhossa. Lisää porkkanamehu ja sekoita noin puoli minuuttia. Riittää että ainekset sekoittuvat, sitkoa ei tarvitse vaivata. Taikinan pitää olla pehmeää, joten lisää tilkka vettä, jos taikina tuntuu liian kiinteältä. Peitä kulho kannella tai lautasella ja anna kohota huoneenlämmössä ainakin 12 tuntia. Mitä pidempään, sen parempaa. Ripottele reilusti jauhoja työpöydälle. Laita viereen puhdas leivinliina ja ripottele siihen myös reilusti jauhoja sekä fenkolinsiemenet. Kaavi taikina yhtenä palana pöydälle ja jauhota pinta. Nostele taikinan reunat palan päälle niin että saat limpun mallisen leivän. Taikinaa ei tarvitse vaivata, mitä vähemmän työstät taikinaa, sitä ilmavamman leivän saat. Nosta leipä saumapuoli alaspäin liinan päälle ja nostele liinan reunat suppuun, niin että saat tiiviin nyssäkän. Anna leivän kohota noin 1,5 tuntia, kunnes se on kaksinkertainen. Laita uuni 225 asteeseen, kun kohoamisaikaa on jäljellä 30 minuuttia. Laita uunipata kansineen samalla uuniin kuumenemaan. Ota pata uunista ja kippaa leipä varovasti pataan taiteltu puoli ylöspäin. Paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kypsä. Kippaa valmis leipä padasta jäähtymään. Vinkki! Saat tuunattua leipää vaihtamalla nesteen mehuun, olueen tms. Vaihtele pähkinöitä, hedelmiä tai jauhoja. Avainsanat: leipojat, leivonta, pataleipä, pähkinä, rusina, porkkana, fenkoli, limppu, ohje, resepti ⇢ Seuraavalla sivulla: Mokkakakku Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact