Rieska on aina hyvää ja maistuu hyvältä vaikka vain voin kanssa.
Palsternakkarieskat
3 dl piimää
3 dl maitoa
2 dl palsternakkaa soseutettuna
4 dl ruisjauhot
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
Keitä palsternakat ja soseuta ne. Sekoita joukkoon piimä ja maito. Lisää
kuivat aineet taikinaksi.
Laita leivinpaperi uuninpellin päälle. Ota taikinaa reilut annokset
pellille ja taputtele käsin jauhojen avulla pyöreäksi, noin puolen
sentin paksuiseksi. Painele rieskoihin reikiä haarukalla.
Paista 250-asteisessa noin 10 minuuttia kunnes rieskat on
kullanruskeita. Nauti tuoreina. Rieskat säilytetään muovipussissa
huoneenlämmössä, mutta ovat todellakin parhaimmillaan vain
leivontapäivänä. Rieskat voi pakata muovipussiin vielä hitusen
lämpöisinä, jolloin eivät kuivu niin herkästi.
Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina
leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta
nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta
kiinni ja leipoa enemmän.