Tässä leivässä on huumaavaa tuoksu! Maistuu hyvältä ihan paahtoleivän
tyyliin tai herkutteluun. Makua saa muutettua helposti vaihtelemalla
mausteita ja/tai juustoa.
Parmesaanileipä
10 dl vehnäjauhoja
6 g kuivahiiva
0,3 dl sokeria
50 g voisulaa
3 kpl kananmunia
2,5 dl kylmää vettä
200 g parmesaania raastettuna
0,5 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
Lisäksi voita vuoan voiteluun
Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja vaivaa taikinaksi noin 15 minuuttia.
Taikina saa jäädä löysäksi. Siirrä taikina hyvin voideltuun vuokaan ja
anna nousta liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Kun taikina on kohonnut, paista uunissa
25-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Ota leipä heti paistamisen jälkeen vuoasta pois. Jäähdytä ritilän
päällä. Nauti tuoreeltaan voin kera!
Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina
leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta
nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta
kiinni ja leipoa enemmän.