EtusivuReseptitOta yhteyttä

Parsapiirakka

Parsapiirakka sopii mukavasti kesän juhlapöytään tai vaikka vain iltapalaksi. Kaiken lisäksi piirakan tekeminen on helppoa kuin heinän teko?

Pohja:

  • 200 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl perunahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl vettä

Täyte:

  • 900 g parsaa
  • (Paketti pekonia halutessasi)
  • 200 g kermajuustoa tai muuta juustoa
  • 200 g purjoa
  • 6 kpl kananmunia
  • 400 g kermaviiliä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää voi ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille.

Kuori parsat ja leikkaa pois pari senttiä parsojen tyvestä. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin minuutti. Keittämisen jälkeen valuta parsat ja anna jäähtyä.

Raasta juusto raasteeksi, Hienonna purjo. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kermaviili, mausteet, purjo.

Ripottele puolet juustoraasteesta piirakkapohjalle, Levitä päälle purjo-kermaviiliseos. Asettele päälle parsat vierekkäin tasaisin välein. Halutessasi voit kääriä osan parsoista pekoniin! Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Kylmä parsapiirakka on helppo leikata paloiksi. Piirakka tuntui maistuvan myös kissalleni. Parsoja syötiin jo paketista suoraan ja kun kuvailin leikattua piirakkaa tultiin sitä innolla syömään.

Avainsanat: leipojat, leivonta, joonatan, leipoo, ohje, resepti, parsa, piirakka, piiras, pellillinen, tankoparsa, pekoni, juusto, raaste, helppo, maukas, nopea

⇢ Seuraavalla sivulla: Sitruuna-marenkipiirakka
⇠ Edellisellä sivulla: Nougat-cookies


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact