Nämä muffinit ovat hyviä vaikka kesäpiknikille. Tällä kertaa korvasin
vehnäjauhot gluteenittomalla jauholla, tästä syystä ulkonäkö on mitä on.
Vehnäjauhoilla saa kauniimmat, mutta makuhan on kaikesta huolimatta
erinomainen!
Pinaatti-juustomuffinit
1 dl ruokaöljyä
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (voi korvata tavallisella vehnäjauholla!)
1 tl suolaa
75 g sulatettua pinaattia
150 g cheddar-raastetta
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
50 g mantelirouhetta
6-7 tl pestoa
Mittaa kulhoon kaikki ainekset ja sekoita käsin taikinaksi.
Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Makua saat muokattua helposti vaihtamalla juustoa tai lisäämällä sipulia
ja/tai valkosipulia.
Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina
leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta
nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta
kiinni ja leipoa enemmän.