01.10.2015 Puolukkakausi on käynnissä, tai taitaa pikkuhiljaa olla päättymään päin. Onneksi kaupasta saa myös puolukoita, pakastemansikatkin ilahduttavat talvella. Nyt sain kuitenkin mentyä metsään ja alkuun vaikutti ettei puolukkaa löydy, mutta onneksi sain sitten omiin tarpeisiini puolukkaa. Olin menossa mummoni luo äitini kanssa ja lupasimme viedä kahvileipää. Tähän puolukkajuustokakkuun sävyä antaa näkkäripohja. PuolukkajuustokakkuPohja:
Täyte:
Kiisseli:
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Murskaa näkkileivät monitoimikoneessa tai muovipussissa käyttäen väkivaltaa
hakkaamalla pöytään tai kaulimella, muista vain sulkea pussi.
Vatkaa juusto, munat, sokeri ja hunaja sekaisin. Kaada seos vuokaan ja kaada
perään muutama desi puolukoita, tai itse heitin muutaman kourallisen ja
sekoitin hieman lusikalla. Paista kakkua uunissa keskitasolla noin
50-60 minuuttia. Kakun keskusta saa olla hyllyvää.
Tee kiisseli seuraavana päivänä. Mittaa puolukat, sokeri ja vesi
kattilaan. Keitä noin 3-5 minuuttia. Jätä muutama puolukka koristelua varten. Kaada kiisseli kakulle ja koristele puolukoilla. Siirrä kakku jääkaappiin odottamaan kiisselin jäähtymistä. Maku oli herkullinen. Näkkäripohjaa täytyy kyllä kokeilla muihinkin kakkuihin! Avainsanat: leipojat, leivonta, leipoa, leivotaan, Joonatan, leipoo, ohje, ohjeita, resepti, reseptejä, kakku, kakut, taikina, juustokakku, paistettu, tuorejuusto, puolukka, puolukat, marjaisa, marja, täyte, kiisseli, hyvä, perus ⇢ Seuraavalla sivulla: Karpalo-pähkinäleipä Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact