EtusivuReseptitOta yhteyttä

Puolukkakakku

Tämä puolukkakakku on erittäin maukas ja ei niin makea. Sopii hyvin pikkujouluihin glögin kaveriksi tai ihan vain herkutteluun.

Pohja:

  • 325 g Maalahden limppua
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 0,5 dl vaniljakastiketta

Täyte:

  • 5 kpl liivatelehtiä
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 dl puolukkaa
  • 1,5 dl kinuskikastiketta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl vettä

Pinnalle:

  • 2 kpl liivatelehtiä
  • 0,5 dl vettä
  • 3 dl puolukoista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (200 g maitorahkaa)

Murskaa Maalahden limppu hienoksi joko käsin tai leikkurilla ja sekoita joukkoon kinuskikastike ja vaniljakastike.

Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele leipämuru tasaisesti vuokaan.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon maitorahka, puolukat, vaniljasokeri sekä kinuskikastike. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa puolukoita, vaniljasokeria tai kinuskikastiketta.

Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.

Sekoita liivateneste täytteeseen ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan tasaisesti ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön yli.

Levitä puolukat kakun päälle ja kiehauta vesi ja lisää vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Lusikoi liivateneste puolukoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Irrota vuoka kakun ympäriltä varovasti terävän veitsen avulla ja siirrä tarjoilualustalle.

Vaahdota kuohukerma ja sekoita halutessasi maitorahka joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Voit lisätä muutamia puolukoita kerman joukkoon. Sipaise kakun reunoille kermavaahtoa ja pursota pinnalle kermavaahtoa.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, kakku, hyydykekakku, puolukkakakku, puolukkahyytelökakku, hyytelö, maalahden limppu, joululeivonta, puolukka, täytekakku

⇢ Seuraavalla sivulla: Minttusuklaatryffelit
⇠ Edellisellä sivulla: Karpalojuustokakku


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Joonatan

Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän.

Joonatan leipoo - Focaccia
Joonatan leipoo - Korvapuustit
Joonatan leipoo - Fariinisokerikeksit
Joonatan leipoo - Hiekkakakut
Joonatan leipoo - Feta-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Omena-kinkkupiirakka
Joonatan leipoo - Risupiirakka
Joonatan leipoo - Gluteeniton bataattipiirakka
Joonatan leipoo - Juustokakku-soufflé
Joonatan leipoo - Keikautettu kinkkukakku
Joonatan leipoo - Omena-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Levylihapiirakka
Joonatan leipoo - Glögileipä
Joonatan leipoo - Pähkinä-rusinapataleipä
Joonatan leipoo - Mandariini-tofupiirakka
Joonatan leipoo - Sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Texmex-piirakka
Joonatan leipoo - Pinaatti-juustomuffinit
Joonatan leipoo - Hasselpähkinä-kaurakeksit
Joonatan leipoo - Raparperi-pekonipiirakka
Joonatan leipoo - Vadelma-banaanileipä
Joonatan leipoo - Suolainen panettone
Joonatan leipoo - Caramelitas-piirakka
Joonatan leipoo - Pellava-tomaatti-focaccia
Joonatan leipoo - Parmesaanileipä
Joonatan leipoo - Parsapiirakka
Joonatan leipoo - Pannukeksi
Joonatan leipoo - Tonnikalapiirakka
Joonatan leipoo - Brie-sipulipiirakka
Joonatan leipoo - Palsternakkarieskat
Joonatan leipoo - Basilika-mustikkapiirakka
Joonatan leipoo - Granaattiomenaskonssit
Joonatan leipoo - Omenaiset naurispiiraat
Joonatan leipoo - Hatšapuri
Joonatan leipoo - Puolukkajuustokakku
Joonatan leipoo - Lakulaskiaispullat
Joonatan leipoo - Puolukkakakku
Joonatan leipoo - Mansikka-vuohenjuustopiirakka


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact