PuolukkakakkuTämä puolukkakakku on erittäin maukas ja ei niin makea. Sopii hyvin pikkujouluihin glögin kaveriksi tai ihan vain herkutteluun. Pohja:
Täyte:
Pinnalle:
Murskaa Maalahden limppu hienoksi joko käsin tai leikkurilla ja sekoita joukkoon kinuskikastike ja vaniljakastike. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele leipämuru tasaisesti vuokaan. Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon maitorahka, puolukat, vaniljasokeri sekä kinuskikastike. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa puolukoita, vaniljasokeria tai kinuskikastiketta. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateneste täytteeseen ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan tasaisesti ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön yli. Levitä puolukat kakun päälle ja kiehauta vesi ja lisää vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Lusikoi liivateneste puolukoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Irrota vuoka kakun ympäriltä varovasti terävän veitsen avulla ja siirrä tarjoilualustalle. Vaahdota kuohukerma ja sekoita halutessasi maitorahka joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. Voit lisätä muutamia puolukoita kerman joukkoon. Sipaise kakun reunoille kermavaahtoa ja pursota pinnalle kermavaahtoa. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, joonatan leipoo, kakku, hyydykekakku, puolukkakakku, puolukkahyytelökakku, hyytelö, maalahden limppu, joululeivonta, puolukka, täytekakku ⇢ Seuraavalla sivulla: Minttusuklaatryffelit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
JoonatanOlen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja leipoa enemmän. Joonatan leipoo - Focaccia Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact