Nopea ja helppo leivottava, esimerkiksi yllätysvieraiden tullessa. Tai
missä vain! Ja jos tykkäät kovasti kookoksesta, niin laita enemmän
kookosta joukkoon.
Risupiirakka on ihanan mehevä ja pehmeä ja vie kielen mennessään.
Risupiirakka
Pohjaan:
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 kpl kananmunia
3 dl kylmää vettä
Kuorrutukseen:
2 dl fariinisokeria
2 dl kookoshiutaleita
100 g margariinia
4 rkl vettä
Pohja:
Sekoita kuivat aineet. Lisää munat ja kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Paista 200
asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrute:
Mittaa kattilaan ainekset. Kiehauta ja levitä esipaistetun pohjan
päälle. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes pohja saa
kauniin värin.
Olen kolmekymppinen vuonna 2007 leipuri-kondiittoriksi valmistunut mies. Viime vuosina
leipominen kotioloissa on jäänyt satunnaisiin kertoihin, mutta
nyt Leipojat.fi -toimituksen innoittamana on aika ottaa itseään niskasta
kiinni ja leipoa enemmän.