Joulun herkullisimmat kranssit valmistuvat sahramilla maustetusta pullataikinasta. Suloiset pienet ja miksei isommatkin pullakranssit koristavat jouluna niin kahvipöytää kuin kuustakin! JoulukranssiNoin 8 kpl pienehköjä, 10 cm halkaisijan pullakransseja tai muutama iso.
Sekoita huoneenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola, kananmuna, sahrami ja kardemumma. Alusta taikinaan vehnäjauhot samalla tunnustellen taikinan koostumusta. Taikinan tulee jäädä pehmeäksi, mutta ei veteläksi. Älä siis lisää jauhoja mikäli taikina alkaa tuntua paksulta ja liian jämäkältä. Vaivaa taikinaa reippaasti noin kymmenen minuutin ajan, kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko. Lisää voi paloiteltuna taikinaan. Mikäli voi ei meinaa sulautua taikinaan heitä mukaan ripaus vehnäjauhoja! Vaivaa, kunnes voi on sulautunut tasaiseksi osaksi taikinaa. Valmis taikina tuntuu kimmoisalta ja yhtenäiseltä, eikä se repeä heti venytettäessä. Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa, esim. mikrossa, noin 20 minuuttia. Jaa taikina noin 50 gramman paloihin ja pyörittele noin 35 cm pituisiksi tangoiksi. Kieritä kaksi tankoa toistensa ympäri ja nipistä päät kiinni, jotta saat aikaiseksi pyöreän kranssin. Nostele pullakranssit pellille ja anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 210 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes joulukranssit ovat kypsiä ja ottaneet väriä myös pohjasta. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, leipominen, joulu, joululeivonta, pullakranssi, joulukranssi, pullataikina, joulupulla, sahramipulla, sahrami, taikina, joulukoriste, syötävä koriste ⇢ Seuraavalla sivulla: Lumiukkokeksit Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact