Kainosti makea ja kuminainen joululeipä maistuu joulupöydässä kinkun kanssa erinomaisesti. Leivo perinteistä joululeipää myös ruokalahjaksi naapureille ja ystäville! Joululeipä1 leipä.
Voiteluun:
Sekoita kaikki ainekset paitsi suola. Vaivaa monitoimikoneella 10 minuuttia tai käsin 20 minuuttia. Lisää suola. Vaivaa koneella vielä 5 minuuttia tai käsin 10 minuuttia. Taikina on hyvin märkää, joten käsin vaivaamisessa voit käyttää apuna puulastaa. Anna taikinan levätä muovikelmulla peitettynä kulhossa 30 minuuttia. Levitä taikina kevyesti voideltuun pitkulaiseen kakku- tai leipävuokaan, noin 1,5-2 litran vuoka. Tasoittele kevyesti käsin saman paksuiseksi joka kohdasta. Anna nousta huoneenlämmössä noin 2 tuntia. Voit myös muotoilla leivän pitkäksi limpuksi jauhotetulla pöydällä ja nostaa jauhotetulle leivinpaperille nousemaan. Paista 180 asteessa noin 35-45 minuuttia. Voitele paiston lopussa leivät kahvi-siirappiseoksella ja paista vielä 5 minuuttia. Saadaksesi paremman kiillon voit toistaa voitelun kaksi kertaa. Leipä on kypsää, kun se on ottanut mukavasti väriä ja kopisee pohjasta naputtaessa. Leivän voi irrottaa vuoasta ja tarkastaa kypsyyden mikäli se epäilyttää. Leipä on kypsä, kun sen sisälämpötila on 98 astetta, voit halutessasi mitata sisälämpötilan liha- tai sokerilämpömittarilla. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, joululeipä, limppu, joululimppu, makea leipä, joulupöytään, joululeivonta, piimälimppu, leipä, piimä, tumma siirappi, sokeri, kumina, mauste, joulumausteleipä, makea, kinkku, laktoositon ⇢ Seuraavalla sivulla: Kanelisokerivoitaikinatikut Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact