EtusivuReseptitOta yhteyttä

Joulupulla

Noin 16 kpl

  • 2,5 dl maitoa
  • 30 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 75 g sokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,5 g sahramia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 65 g voita
  • 500 g vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (kuivahiivalle lämmitä maito 42-asteiseksi). Sekoita lämpimään maitoon hiiva, sokeri, suola, kananmuna, sahrami ja kardemumma.

Alusta taikinaan vehnäjauhot muutamassa erässä samalla tunnustellen taikinan koostumusta. Lisää hiukan pehmyt voi paloiteltuna taikinaan. Mikäli voi ei meinaa sulautua taikinaan heitä mukaan ripaus vehnäjauhoja!

Taikinan tulee jäädä pehmeäksi, älä siis lisää jauhoja mikäli taikina alkaa tuntua paksulta ja liian jämäkältä. Vaivaa taikinaa reippaasti noin kymmenen minuutin ajan, kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko. Valmis taikina tuntuu kimmoisalta ja yhtenäiseltä.

Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa, esim. mikrossa, noin 20 minuuttia.

Paloittele taikinasta noin 50 gramman kokoisia paloja ja pyörittele ne kämmenilläsi pöytää vasten palloiksi. Ota taikinapala kämmeneesi, kupita kämmen ja pyöritä taikinaa pöytää ja sormenpäitäsi vasten samalla kevyesti painaen kupitetulla kämmenelläsi.

Nostele pullat pellille ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Halutessasi voit raesokerin ja mantelin sijasta laittaa pullan päälle murotaikina tai piparitaikina kuvion!

Paista 210 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.

⇢ Seuraavalla sivulla: Kanelikranssi
⇠ Edellisellä sivulla: Luumu-rahkapitko


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact