EtusivuReseptitOta yhteyttä

Joulutortut

Rahkavoitaikina

  • 250 g voita tai margariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 250 g maitorahkaa

Paloittele rasva kulhoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Nypi rasva ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi massaksi. Lisää joukkoon maitorahka nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa, muuten se sitkistyy. Muotoile taikina litteäksi levyksi ja laita viileään vähintäänkin tunniksi – voit pitää taikinaa viileässä yön yli.

Kauli taikina auki jauhotetulla kaulimella jauhotetun pöydän päällä, kunnes taikinan voi taitella kolmeen osaan. Kauli taikina uudelleen levyksi ja taita kolmeen osaan. Toista vielä kerran. Anna taikinan levätä taiteltuna viileässä noin 30 minuutin ajan.

Kauli taikina auki noin 5 mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa tortuiksi. Annostele tortuille noin 2 tl täytettä ja muotoile tähtitortuiksi. Nipistä tähden vastakkaiset sakarat tiukasti kiinni toisiinsa ja paina jämäkästi alas keskelle torttua. Kun nipistät ja vähän kierrät sakaroiden päitä kiinni toisiinsa pysyy tähtitorttu muodossaan paiston ajan.

Nosta tortut kylmälle pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa kullankeltaisiksi ja kypsiksi, noin 15 minuuttia. Voit voidella tortut ennen paistoa kananmunalla mikäli haluat syvemmän värin tortun pintaan.

Täytteeksi itse tehty luumuhillo

  • 225 g kuivattuja kivettömiä luumuja
  • 2,5 dl vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 1 dl hillosokeria
  • (2-3 rkl konjakkia)

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes luumut ovat hiukan pehmenneet. Poista kanelitangot ja hienonna luumut sauvasekoittimella. Purkita hillo ja säilytä viileässä.

Seulo pinnalle tomusokeria ja nauti glögin kera!


⇢ Seuraavalla sivulla: Luumuiset murokeksit
⇠ Edellisellä sivulla: Jouluhyrrät


Ei arvosteluja vielä!



Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact