Helpot ja herkulliset juustosämpylät maistuvat perheen pienimmillekin! Nämä sämpylät on voi tehdä melkein valmiiksi ja paistaa vasta aamulla, jolloin aamupalapöydässä on tarjolla lämpimäisiä. JuustosämpylätNoin 9 kpl
Lämmitä maito 38 asteeseen (42 C kuivahiivalle). Liota hiiva lämpimään maitoon. Lisää sokeri, suola ja vehnäjauhot. Sekoita kunnolla ja lisää nokare voita. Vaivaa kunnolla sitkoa, vähintään 10 minuutin ajan. Anna taikinan levätä noin 25 minuuttia vedottomassa paikassa, esim. mikroaaltouunissa kulhossa. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Paloittele taikina 9 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kostuta sämpylät päältä vedellä ja dippaa juustoraasteeseen. Paina kunnolla, jotta raaste tarttuu sämpylöihin. Nostata sämpylöitä pellillä liinan alla noin 40 minuuttia.
Paista 210 asteessa kypsäksi, noin 10 minuuttia. Mikäli haluat paistaa sämpylät vasta aamulla valmista taikina ja pyörittele sämpylät edellisenä ilmana kylmästä taikinasta. Valmista taikina kylmään maitoon ja lisää hiivan määrää noin kolmanneksella. Nosta sämpylät aamulla jääkaapista ja nostata huoneenlämmössä noin 25 minuuttia ja paista kypsiksi. ⇢ Seuraavalla sivulla: Gluteeniton kakkupohja Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact