EtusivuReseptitOta yhteyttä

Helpot ja herkulliset juustosämpylät maistuvat perheen pienimmillekin! Nämä sämpylät on voi tehdä melkein valmiiksi ja paistaa vasta aamulla, jolloin aamupalapöydässä on tarjolla lämpimäisiä.

Juustosämpylät

Noin 9 kpl

  • 250 g rasvatonta maitoa
  • 17,5 g tuorehiivaa tai 6 g kuivahiivaa
  • 12 g (reilu tl) sokeria
  • 8 g (vajaa tl) suolaa
  • 400 g vehnäjauhoja
  • Nokare voita
  • Emmental Punaleimaa raasteena pinnalle

Lämmitä maito 38 asteeseen (42 C kuivahiivalle). Liota hiiva lämpimään maitoon. Lisää sokeri, suola ja vehnäjauhot. Sekoita kunnolla ja lisää nokare voita. Vaivaa kunnolla sitkoa, vähintään 10 minuutin ajan.

Sekoitettu taikina ennen sitkon muodostumista.
Vaivattu taikina on venyvä ja sileä.

Anna taikinan levätä noin 25 minuuttia vedottomassa paikassa, esim. mikroaaltouunissa kulhossa.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Paloittele taikina 9 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kostuta sämpylät päältä vedellä ja dippaa juustoraasteeseen. Paina kunnolla, jotta raaste tarttuu sämpylöihin.

Nostata sämpylöitä pellillä liinan alla noin 40 minuuttia.

Paista 210 asteessa kypsäksi, noin 10 minuuttia.
Halutessasi voit heittää kupillisen kylmää vettä uunin pohjalle paiston alussa – näin saat sämpylöihin rapean kuoren!

Mikäli haluat paistaa sämpylät vasta aamulla valmista taikina ja pyörittele sämpylät edellisenä ilmana kylmästä taikinasta. Valmista taikina kylmään maitoon ja lisää hiivan määrää noin kolmanneksella. Nosta sämpylät aamulla jääkaapista ja nostata huoneenlämmössä noin 25 minuuttia ja paista kypsiksi.

⇢ Seuraavalla sivulla: Gluteeniton kakkupohja
⇠ Edellisellä sivulla: Ranskanleipä


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact