EtusivuReseptitOta yhteyttä

Mukavaa vaihtelua perinteiseen pullataikinaan saa kokeilemalla eri valmistustekniikoita. Tämä pullataikina valmistetaan nyppimällä voi ja vehnäjauhot, jonka jälkeen lisätään loput kylmät aineet. Taikinaa ei vaivata, sillä sitkon muodostusta yritetään välttää. Nämä kahvikehrän nimellä kulkevat pullat ovatkin mureita ja suussa sulavia.

Kahvikehrät

  • 150 g pehmeää voita (huom. ei sulaa!)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunia
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g tuorehiivaa tai 11 g kuivahiivaa
  • 0,75 dl kylmää maitoa

Täyte:

  • 100 g pehmeää voita
  • 100 g tomusokeria
  • 3 tl vaniljasokeria

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Mikäli käytät kuivahiivaa sekoita se vehnäjauhoihin ja nypi voin kanssa.

Liota tuorehiiva kylmään maitoon. Lisää voi-vehnäjauhoseokseen munat, sokeri ja maito-hiivaseos. Sekoita nopeasti käsin tasaiseksi. Älä vaivaa.

Kauli taikina ohueksi matoksi, noin 20 x 30 cm. Yhdistä täytteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi. Levitä täyte matolle. Rullaa matto tiukaksi rullaksi. Paloittele rulla noin 1,5 cm paksuisiksi paloiksi. Pyöristä rullaa käsillä koko ajan, jotta pullista tulee kauniita ja pyöreitä. Nostele palat leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Kohota noin 2 tuntia. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pullat ovat ottaneet mukavasti väriä.

Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, helppo, yksinkertainen, yllättävä, kahvikehrät, pullat, voi, sokeri, murea, pitkä kohotus, nyppiä

⇢ Seuraavalla sivulla: Grahamleipä
⇠ Edellisellä sivulla: Tiramisu


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Punnitsithan voin tarkasti ja mittasit jauhoja täysiä desilitroja? Käytitkö kenties isoja kananmunia? Punnitsemisen ja mittaamisen kanssa on oltava tarkka, eikä voi saa olla sulaa vaan huoneenlämpöistä. Käytämme aina keskikokoisia kananmunia, ellei toisin mainita. Mikäli olet käyttänyt isoja munia on se voinut tehdä taikinasta pehmeämpää. Voit lisätä vehnäjauhoja käsituntumankin mukaan lisää, jos tuntuu siltä että taikina on liian löysää! Taikinan tulee olla kuvan mukaisesti kiinteää.

– Leipojat 08.08.2017

Minkähän takia mulla taikina jäi tosi löysäksi, vaikka ohjeen mukaan tein?

– Ts 08.08.2017

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact