Kakkufanien unelmakaupunki – Las Vegas!Vuorien ympäröimänä kuivassa laaksossa lepäävä Las Vegas, Nevadassa, on monen ruokamatkailijan ykköskohde. Eikä suotta. Loistelias, värikäs ja elämää täynnä oleva Las Vegas pitää sisällään uhkapelien, kauniiden juhlijoiden ja tuutin täydeltä loimottavan auringon lisäksi myös useita maailman huippukokkien ravintoloita ja leipomoita. Ruokapaikoista ei ole täällä koskaan pulaa – Las Vegasissa voi nauttia hyvästä ruoasta kellon ympäri. Kaupungissa, jossa kaikki on mahdollista, on toinen toistaan näyttävämpiä ja mahtavampia kasinohotelleja vieri vieressä Las Vegas Boulevardilla eli Stripillä (the Strip). Molemmin puolin noin kuusi kilometriä pitkää Strippiä löytyy niin kolmen tähden kuin viidenkin tähden kasinohotellia sulassa sovussa. Ja lisää nähtävää löytyy vanhasta keskustasta, Down Townista, muutaman kilometrin päässä Las Vegas Boulevardilta. Down Townissa käyvät niin paikalliset kuin turistitkin sulassa sovussa nauttimassa valoista, väreistä ja hulinasta. Siellä täällä muuallakin laaksossa kohoaa korkeita, komeita rakennuksia – paikallisten kasinohotelleja viihdekeskuksineen. Melko lailla jokaisesta kasinohotellista löytyy oma buffet, joiden tarjonta lyö ällikällä tottuneemmankin noutopöytäruokailijan! Tehdäänpä selväksi heti kättelyssä mitä tarkoittaa buffet Las Vegasissa ja buffet muualla maailmassa, vaikkapa Suomessa. Ei, Las Vegasissa ei ole tarjolla nuutunutta salaattia, purkkiananasta ja paria kotiruokaa ja jälkiruoaksi mehukiisseliä tai vispipuuroa. Amerikan mantereella jo pelkästään jälkiruokapöydät notkuvat piirakoista, kakuista, leivoksista, kakuista, pullista ja muista herkuista. Parilla kolmella kympillä pääsee erinomaiseen buffetiin mihin tahansa monista Las Vegas Boulevardin kasinohotelleista. Halvimmillaan Amerikan malliin rakennetusta kunnollisesta noutopöydästä pääsee nauttimaan kymmenen euron hinnalla (halvempiakin on, mutta ne suosittelemme kiertämään kaukaa). Kalleimmillaan buffetista saa maksaa jopa 50-60 euroa, jolloin täytyy jo olla jonkin sortin suursyömäri, että saisi rahoillensa vastinetta. Kävimme tutustumassa viiteen buffetiin Las Vegasissa – neljään Las Vegas Boulevardilla ja yhteen paikallisten suosimaan paikkaan laakson toisella laidalla, Red Rockissa. Keskitymme raportissamme tietysti buffetien jälkiruokatarjontaan, joka vetää vertoja jopa sellaisenaan mille tahansa kakkubuffetille Suomessa. Olemme tutustuneet Suomessa Elosen kakkubuffetiin, joka oli ihan söpö ja hintansa väärti. Tällä kertaa pääsimme kuitenkin nauttimaan aivan älyttömästä ja yltäkylläisestä herkkutarjonnasta alkupalojen ja pääruokien lisäksi. Kaikissa buffeteissa Las Vegasissa hintaan kuuluvat myös alkoholittomat juomat, kuten limut, vesi, mehut, kahvi ja tee. Mikäpä sen mukavampaa kuin nauttia toinen toistaan komeampia jälkiruokia kahvikupposen siivittämänä. Ja kaikkeahan tietysti saa ja pitääkin santsata! The Mirage – Cravings buffetEnsimmäisenä nautimme The Mirage -kasinohotellin antimista Cravings-nimisessä buffetissa. Miragen keskeinen sijainti ja hulppeat puitteet lupaavat paljon. Aikaisemmin yksi suosikkipaikoistamme on ollut juurikin Cravings-buffet. Miragessa on tarjolla aamiaista klo 7-11 ($18.99), brunssia 11-15 ($23.99) ja illallista 15-21 ($30.99). Viikonloppuisin tarjolla on brunssi klo 8-15 ($34.99), shampanjalla tietenkin. Vinkki: Brunssille pääsee aamiaisen hinnalla mikäli ehtii sisälle ennen kuin kello on 11.00. Sama pätee myös illalliseen. Miragen buffetin jälkiruokatarjonta on maltillinen. Tarjolla on vain noin 15-20 erilaista herkkua, kuten donitseja, keksejä, macaroonseja, leipävanukasta, kanelipullia, pehmistä, leivoksia, kakkuja ja muffineita. Myös sokeritonta ja gluteenitonta herkkua oli tarjolla vierailumme aikana. Jälkiruokaosasto on kuin kaiverrettu seinään – oma hyllykkö, josta löytyvät viileänä tarjottavat herkut. Lämpimiä jälkiruokia, kuten leipävanukasta, on tarjolla erillisessä noutopöydässä. Perinteiset donitsit eivät ole Cravings-buffetissa parhaimmillaan. Myös muffinit ja muut hiivaleivät ovat puolivalmisteita, jotka mahdollisesti vain paistetaan paikan päällä. Moussekakut on Vegasissa tarjoiltu jo pidemmän aikaa muovisista shottilaseista – useita eri kerroksia sisältävät moussekakut ovat käteviä nauttia annoskokoisina niistä. Parasta antia tässä buffetissa olikin ehdottomasti erilaiset mousset, kuten kookos-mangomousseshotti, jonka raikkaus ja makeus olivat täydellisessä symbioosissa. Parhaat päivänsä nähnyt buffet, jossa voi kuitenkin käydä aamiaisella tai brunssilla paremman puutteessa. Jälkiruoat keskinkertaisia, suurin osa puolivalmisteita keinotekoisista aromeista. Red Rock – Feast BuffetSeuraavaksi kävimme keskustan ulkopuolella Red Rock -kasinohotellissa aivan kaupungin laidalla. Parasta tässä reissussa on buffetin hinta-laatusuhde sekä koko kasinohotellin sijainti. Harva turisti käy Las Vegas Boulevardin ulkopuolella, vaikka syytä olisi. Matkalle saa aivan uutta ulottuvuutta, kun käy tutustumassa myös paikallisten suosimiin paikkoihin, kuten Red Rock -kasinohotelliin. Red Rock sijaitsee vain noin 16 km päässä Stripiltä, parinkymmenen minuutin automatkan päässä. Paras tapa päästä käymään Red Rockissa on vuokra-auto, joita saa halvalla mm. McCarran -lentokentän vuokraamoista. Paikallisbussillakin paikalle pääsee, mutta matka-aika on lähemmäksi kahta tuntia. Hyvin lähellä kyseistä kasinohotellia sijaitsee myös Red Rock Canyon –suojelukohde, jonne pääsee ainoastaan omalla autolla. Red Rock Canyon on vain kymmenen minuutin automatkan päässä Red Rock kasinohotellilta. Suosittelemme lämpimästi jokaista Las Vegasin matkailijaa käymään Canyonilla. Siellä viettää helposti ainakin puolipäivän, jonka jälkeen voikin mennä nauttimaan Red Rock -kasinohotellin erittäin järkevästi hinnoitellusta ja laadukkaasta buffetista. Feast-buffet Red Rock -kasinohotellissa on paikallisten suosiossa, eikä suotta. Kyseinen buffet onkin valittu Las Vegasin parhaaksi buffetiksi 2015! Hinnat ovat erittäin järkeviä, tarjonta suuren suurta ja ruoat tuoreita. Kympillä pääsee nauttimaan lounasbuffetista, johon sisältyvät alkupalat, salaattipöydät, pääruoat, jälkiruoat ja alkoholittomat juomat. Ja kaikkea saa syödä niin paljon kuin jaksaa ja enemmänkin. Santsaaminen on sääntö eikä poikkeus. Tässä buffetissa pääsin paikan leipurin juttusille, joka valotti hiukan buffetin jälkiruokaosaston toimintaa. Red Rockissa on töissä kaksi leipuria, jotka leipovat päivittäin leivät, muffinit ja keksit paikan päällä buffetiin ja kahviloihin. Piirakat, kakut ja muut herkut tulevat päivittäin toisen kasinohotellin, Sunset Stationin, leipomosta – Sunset Station on samaa ketjua Red Rockin kanssa. Mitään tuotteista ei osteta ulkopuolisilta valmistajilta. Mukava kuulla, että työt tehdään itse – näin voidaan vaikuttaa resepteihin ja valmistaa tuotteita myös asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Feast-buffetissa panostetaan jälkiruokaosastolla selkeästi erilaisiin amerikkalaisiin piirakoihin. Tarjolla oli tällä kertaa banaani-kermapiirakkaa, kurpitsapiirakkaa, sitruuna-marenkipiirakkaa, pekaanipähkinäpiirakkaa, omenapiirakkaa, suklaa-kermapiirakkaa ja kookos-kermapiirakkaa. Samat piirakat olivat tarjolla myös sokerittomina versioina! Maistoimme banaani-kerma- sekä pekaanipähkinäpiirakkaa. Banaani-kermapiirakka ei sisältänyt oikeaa banaania lainkaan, mutta maku oli silti yllättävän banaaninen ja veikeä. Pekaanipähkinäpiirakan suutuntuma oli odottamaton, kummallinen suorastaan. Ruskea hyytelömäinen ja makea täyte, jossa ripaus pekaanipähkinän puolikkaita. Leipojat.fi:n heinäkuun julkaisusta löytyvä pekaanipähkinäpiirakka on huomattavasti miellyttävämpi syödä ja makukin on erittäin herkullinen. Buffetin donitsit saivat kiitosta kaikilta kävijöiltä – ihanan pehmeitä ja ilmavia, sopivan makeita. Perinteisiä amerikkalaisia donitseja. Tänne kannattaa hankkia klubikortti (Boarding pass), jonka saa kasinon klubitiskiltä, koska sillä saa monta dollaria alennusta buffetista! Feast-buffet tarjoilee aamiaista klo 8-10.45 ($6.99/$9.99), lounasta 11-15 ($8.99/$11.99), illallista su-to 16-21 ($13.99/$18.99) ja viikonloppuisin brunssia 8-15 ($13.99/$18.99) sekä perjantai-iltaisin erikoisillallisen klo 16-21 ($16.99/$21.99). Hinnat suluissa klubikortilla ja ilman. Huomioithan, että amerikkalaisen tavan mukaisesti hintoihin lisätään kassalla vielä verot! Aria – The BuffetHieman sivistyneempää ilmapiiriä kaipaaville kaupungin uusimpiin kuuluva Aria-kasinohotelli on oiva vaihtoehto. Osana jättimäistä City Center –hanketta rakennettu Aria on todella iso, avara, ilmava ja hienostunut. Buffetin löytäminen tästä kompleksista voi olla haastavaa, vaikka tie sinne onkin viitoitettu. Löydät Arian buffetin yläkerrasta; ota siis liukuportaat kasinokerroksesta ylös valoisaan ravintolakerrokseen. Arian buffet on pienempi, mutta tarjontaa on siltikin riittämiin. Ruokaa on salaatista mereneläviin ja lihaan, intialaisesta japanilaiseen ja meksikolaiseen. Vaihtoehtoja on enemmän kuin jaksaa syödäkään. Sillä tilaa on jätettävä myös ihanille jälkiruoille. Maailmankuulun kondiittorimestari Jean-Philippe Mauryn johtama huippukondiittori- ja leipuritiimi vastaavat Arian buffetin jälkiruokatarjoilusta. Kaikki valmistetaan Ariassa paikan päällä sijaitsevassa leipomossa, jossa työskentelee noin 45 leipuria ja kondiittoria. Pääsin vaihtamaan sanasen vuorossa olleen kondiittorimestarin kanssa, joka kertoi hiukan leipomon toiminnasta. Leipomo pyörii vuorokauden ympäri, painottuen kuitenkin päiväsaikaan. Aamuyöllä leipurit saapuvat töihin valmistamaan kahviloiden ja ravintoloiden leivät, croissantit ja muut hiivaleivät. Aamusta alkaen tehdään konditoriatuotteita kahdessa vuorossa, seitsemänä päivänä viikossa. He valmistavat myös paljon tilaustöitä mm. häihin ja muihin juhliin. Suurin osa, 99%, tuotteista valmistetaan käsityönä alusta loppuun. Keinotekoisia esansseja ja puolivalmisteita ei käytetä kuin pakon sanelemana. Trendejä seurataan leipomossa hyvin tarkkaan ja buffetinkin jälkiruokatarjontaa päivitetään noin kuuden kuukauden välein. Tällä hetkellä tarjolla oli hittituotteista mm. whoopieta ja kakkutikkareita. Tuotteita valmistetaan Arian leipomossa tolkuttomia määriä päivittäin ja koskaan ei voi tietää tarkkaan paljonko tuotteita tänään menee. Asiakkaille ei tarjota mitään vanhaa, vaan kaikki herkut ovat tuoreita! Mitä siis tapahtuu ylijäämäherkuille? - Ariassa on töissä yli tuhat henkeä. Ylimääräiset tuotteet viedään henkilökunnan kahvilaan, jossa henkilökunta voi nauttia niitä ilmaiseksi mielin määrin. Mitään ei siis heitetä hukkaan, valisti yksi Arian kondiittorimestareista. Hienoa ja esimerkillistä toimintaa Arian leipomolta. Tästä voisi ottaa mallia niin kotimaiset kuin Las Vegasin buffetit. Maistoimme kaikkea mahdollista jälkiruokaosastolta Arian buffetissa. Valikoima on huomattavasti vaatimattomampi määrältään kuin muissa vierailemissamme buffeteissa. Ei se määrä vaan se laatu. Arian jälkiruoat olivat jokainen valmistettu oikeista raaka-aineista ja makuyhdistelmät sekä ulkoasu oli selvästi mietitty pilkulleen. Mitään ei ole jätetty Ariassa arvailujen varaan, se on selvää. Laatu on päätähuimaava – missä muualla pääset nauttimaan mielin määrin maailmankuulun kondiittorimestarin Jean-Philippen suunnittelemia herkkuja, jotka ovat lähempänä taideteosta kuin ruokaa. Vaikka kaikki näyttikin viimeisen päälle hienolta, oli myös maku kohdallaan. Jopa testiryhmämme kalkkis, joka ei yleensä välitä makeasta, oli myyty! Nautimme Ariassa erityisesti kookos-suklaa-whoopiesta ja kevyistä minikuppikakuista. Myös suklaa- ja sitruunaleivos saivat kiitosta vahvoista luonnollisista mauista ja viimeistellystä ulkonäöstä. Arian parasta antia koko buffetissa ovat juurikin jälkiruoat. Kahvikin on siellä kaupungin parasta! Arian buffetissa tarjoillaan aamiaista klo 7-11 ($19.99), lounasta 11-15 ($23.99), illallista ma-to 15-22 ($34.99), gourmet-illallista pe-su klo 15-22 ($39.99) ja viikonloppubrunssia klo 7-15 ($29.99). Tännekin kannattaa saapua lounaalle ennen kello 11, niin sisälle pääsee aamiaisen hinnalla! Cosmopolitan – Wicked SpoonYksi Las Vegasin uusimmista ja viehättävimmistä kasinohotelleista, Cosmopolitan, pitää hipsterimäisen coolin kuorensa sisällä yhden Vegasin parhaista buffeteista. Mikäli sinulla on aikaa vain yhteen buffetiin Vegasissa, niin käytä aikasi hyvin ja käy syömässä Cosmopolitanin Wicked Spoon –buffetissa. Tarjolla on brunssia ja illallista, joista testasimme brunssin. Brunssilla ruokavaihtoehdot vaihtelevat aamiaisen ja lounaan väliltä, painottuen lounaaseen. Lisäksi on tietysti jälkiruokaosasto, jonka mielikuvitukselliset herkut ovat omaa luokkaansa. Jälkiruoista vastaa kondiittori- ja suklaamestari Vincent Pilon. Wicked Spoon –buffetissa tarjoillaan muista buffeteista poiketen lämpimiä annoskokoisia jälkiruokia, kuten persikkapaistosta ja suklaalaavakakkua. Herkutella voi myös itse tehdyllä fudgella ja vaahtokarkeilla, suklaaseen dipatuilla mansikoilla, viinereillä, croissanteilla, sokerittomilla mousseilla ja kakuilla, mielikuvituksellisilla leivoksilla kuten hasselpähkinä-kahvi-krispleivoksella ja eksoottisella valkosuklaa-passionmousseleivoksella. Käsityönä tehdyt leivokset ja kakut maistuvat oikeilta raaka-aineilta. Puolivalmisteita ei käytetä tässäkään buffetissa. Tarjolla on myös iso valikoima itse tehtyä gelatoa ja sorbettia. Parasta onkin yhdistää lämpimään persikkapaistokseen iso pallo herkullista vaniljajäätelöä! Koristeluun on täälläkin kiinnitetty erityistä huomiota. Esimerkiksi eksoottisen valkosuklaa-passionmousseleivoksen päällä oli ruiskumaalattu suklaakuori ja lehtikultaa! Annoskoot ovat sopivan pieniä, että jaksaa maistaa useampaa eri herkkua. Makumaailmatkin ovat hiukan tavanomaisesta poikkeavia, kuten pistaasi-suklaaleivos. Wicked Spoon on todellakin nimensä veroinen, jälkiruoat ja pääruoatkin ovat varsin vinkeitä ja erilaisia. Hauska kokemus kaiken kaikkiaan. Wicked Spoonissa voi nauttia brunssia arkipäivisin klo 8-14 ($27.00), illallista klo 17-21 ($38.00) ja viikonloppuisin brunssia klo 8-15 ($35.00). Wicked Spoon –buffetin löydät Cosmopolitanin toisesta kerroksesta ja aivan kerroksen toisesta päädystä. Bellagio – The BuffetBellagio on Las Vegasin tunnetuimpia kasinohotelleja. Bellagion sijainti aivan keskellä Las Vegas Boulevardia ja sen edessä musiikin tahtiin tanssivat suihkulähteet eivät varmastikaan ole jääneet yhdeltäkään Las Vegasin matkailijalta huomaamatta. Viiden tähden kasinohotelli, joka on ollut kaupungin merkkipaalu jo vuodesta 1998, kätkee sisällensä myös buffetin. Jokaisessa itseään kunnioittavassa kasinohotellissa täytyy olla buffet. Tässä tapauksessa olisimme kuitenkin valmiit tekemään poikkeuksen. Bellagion buffet maksaa maltaita ja rahoillensa saa vastineeksi hyvin suppean ja parhaimmillaankin vain haalean valikoiman pizzaa, pastaa, kiinalaista, meksikolaista, salaattia ja mereneläviä. Jälkiruokavalikoima on muuta valikoimaa kattavampi, mutta sen laadussa on toivomisen varaa. Jälkiruokaosasto on teoriassa samaisen edellä mainitun Jean-Philippe Mauryn käsialaa, mutta käytäntö on varmastikin jotakin aivan muuta. Arian buffetissa tarjolla olevat Jean-Philippen herkut ovat taivaallisia ja luonnollisia, kun taas Bellagiossa kaikessa maistuu rasva ja keinotekoiset ainekset. Jälkiruoat eivät ole myöskään kovinkaan mielikuvituksellisia. Tarjolla on perinteistä juustokakkua, paahtovanukasta, sitruunapiirasta, keksejä ja leivoksia, joita saa jokaisesta buffetista. Tässä buffetissa ulkonäköön on panostettu makua enemmän. Ehkä testiryhmämme oli jo hiukan turtana kaikista buffeteista, joita oli tähän mennessä testattu. Mutta Bellagion jälkiruoat olivat keskinkertaisia parhaimmillaan. Mikään ei maistunut erityisen hyvältä, mutta ei myöskään karmivan pahalta. Testiryhmä jätti suurimman osan lautaselle haalituista syömättä yhden puraisun jälkeen. Parasta mitä Bellagiolla on tarjota on sokeriton omenamurupiirakka, joka jo muistuttaa kotitekoista piirakkaa omenapaloinensa. Vielä parisen vuotta sitten kyseisessä piirakassa ei laman takia ollut omenan paloja lainkaan, mutta ne olivat talouden parantuessa tehneet paluun piirakkaan – mikä mukava yllätys! Mikäli kuitenkin haluat testata kuuluisan Bellagion buffetin tarjotaan siellä aamiaista klo 7-11 ($19.99), lounasta klo 11-15 ($23.99), illallista ma-to klo 15-22 ($34.99), gourmet-illallista pe-su klo 15-22 ($39.99) ja viikonloppubrunssia la-su klo 7-15 ($29.99). Tännekin pääsee aamiaisen hinnalla lounaalle, kun maksat ennen kello 11.00. Las Vegasista löytyy toinen toistaan yltäkylläisempiä buffeteja, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Hinta-laatusuhde on kuitenkin hyvä pitää mielessä; se kallein ei ehkä ole aina paras vaihtoehto. Yllättäen Red Rockin kympin lounasbuffet on erittäin hyvä hinta-laatusuhteeltaan, epäsuhtainen jopa. Tarjolla on paljon ruokaa ja jälkiruokia, jotka eivät tosin ole maailmanluokan kondiittorimestarin käsialaa vaan enemmänkin kotitekoisen näköisiä ja oloisia perinteisiä herkkuja. Testiryhmän mielestä parhaat jälkiruoat löytyvät niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin Aria kasinohotellin buffetista. Wicked Spoon on hyvä kakkonen, mielikuvituksellisillaan ja hiukan muista poikkeavillaan tarjottavilla. Mirage ja Bellagio jäävät jaetulle viimeiselle sijalle keskinkertaisilla ja mielikuvituksettomilla jälkiruoilla. Kyllä jokaisen Las Vegasin matkaajan on käytävä edes kerran elämässään kunnon buffetissa, jossa ruokaa on tarjolla silmän kantamattomiin. Siinä unohtuu ne paikallisen huoltoaseman nihkeät noutopöydät viidentoista euron kirpaisevaan hintaan, kun pääsee maistelemaan maailmanluokan herkkuja ja ruokia Las Vegasiin! Avainsanat: leipojat, leivonta, ohjeita, reseptejä, erikoisagentti, Las Vegas, Amerikka, amerikkalainen, raportti, buffet, buffetti, noutopöytä, seisovapöytä, jälkiruokia, jälkiruoka, herkku, leivos, kakku, mousse, keksi, piirakka, piiras, jäätelö, pulla, viineri, Bellagio, Aria, Cosmopolitan, Red Rock, Mirage, Wicked Spoon, Feast, Cravings, matkailu, artikkeli, ruokamatka, kondiittorimestari, maailmankuulu
https://redrock.sclv.com/Dining/Feast-Buffet.aspx
⇢ Seuraavalla sivulla: Kookos-kermapiirakka Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact