Perinteinen sokerikakkupohja valmistetaan yksinkertaisista raaka-aineista: munista, sokerista ja vehnäjauhoista. Liikkeellä on paljon reseptejä, joissa kakkupohjaan laitetaan nostatusaineita ja perunajauhoja. Tehdessäsi perinteisen sokerikakkupohjan, joka on kevyt rakenteeltaan, et tarvitse nostatusainetta. Hyvin vatkatut kananmunat riittävät mainiosti kakun nostattamiseen. Tärkkelystä eli perunajauhoja ei enää nykypäivänä kakkupohjaan tarvita, sillä vehnäjauhot ovat riittävän vahvoja pitämään kakun kasassa sellaisenaankin. 6 munan kakkupohja26 cm halkaisijan vuoka noin 15-18 hengen kakku
4 munan kakkupohja24 cm halkaisijan vuoka noin 10-12 hengen kakku
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi. Kakkuvuokaa ei tarvitse voidella/korppujauhottaa, leivinpaperi vuoan pohjalla riittää!
Paista 180-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 30-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki. Kumoa haalea kakku nurin lautaselle ja anna jäähtyä vuoassa. Kakun jäähdyttyä irrota kakku vuoasta vetämällä voiveitsellä tai paletilla vuoan ja kakun reunan välistä pohjaa myöten. Avainsanat: leipojat, leivonta, resepti, ohje, kakkupohja, kakku, sokerikakkupohja, täytekakku ⇢ Seuraavalla sivulla: Gluteeniton mansikkakermakakku Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact