Hurmaavat kanapiiraat maistuvat niin lounaaksi kuin iltapalaksikin! Kanapiiraat22 cm halkaisijan irtopohjavuoka tai 4 kpl pieniä 10 cm halkaisijan korkeita vuokia. Piirakkapohja:
Nypi kylmä paloiteltu voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja puristele kiinteäksi taikinaksi. Painele taikina vuoan reunoja myöten. Nosta jääkaappiin odottamaan täyttämistä. Täyte:
Kypsennä broileri ja pilko pieneksi. Silppua yrtit, jätä muutama kokonainen koristeeksi piirakan pinnalle. Viipaloi tomaatti. Kuori ja pilko punasipuli. Vispaa kerma ja kanamunat tasaiseksi seokseksi, mausta suolalla. Ripottele piirakkapohjan päälle kypsä, jäähtynyt kana, punasipuli, yrtit ja tomaatit. Rouhi pinnalle mustapippuria. Kaada päälle kerma-munaseos. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista kanapiiraita 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on ottanut kauniisti väriä kauttaaltaan. Anna piiraiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tuoreet piirast eivät pysy kunnolla kasassa vaan tarvitsevat hetken ennen tarjoilua. Suolainen piirakka on helpoin tarjoilla täysin jäähdyttyään - piirakat voi lämmittää uudestaan ja ne pysyvät silloin hyvin kasassa. Avainsanat: leipojat, leivonta, ohje, resepti, leivos, leivonnainen, kanapiiraat, kanapiirakka, broileripiiraat, broileripiirakka, kana-yrttipiirakka, suolainen piirakka, paras suolainen piirakka, basilika, timjami, ruohosipuli, quiche, piiras, piirakka ⇢ Seuraavalla sivulla: Omenaleivos Ei arvosteluja vielä! Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact