EtusivuReseptitOta yhteyttä

Kaunis ja mehevä kanelipitko vie huomion kahvipöydässä! Valmista yllättävän helppo kanelipitko itse ja vakuuta ystäväsi kädentaidoillasi.

Kanelipitko

Noin kaksi 500 gramman pitkoa.

  • 3,5 dl rasvaton maito
  • 40 g tuorehiiva tai 1,5 pss kuivahiivaa
  • 135 g sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 iso kananmuna tai 2 pientä
  • Noin 700 g vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täytteeksi:

  • Kanelia
  • Sokeria
  • Pehmeää voita

Pinnalle:

  • Raesokeria
  • Mantelilastuja

Lämmitä maito 38 asteeseen (42 C kuivahiivalle). Liota hiiva lämpimään maitoon. Lisää maitoon sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja vehnäjauhot vähitellen. Sekoita hyvin. Lisää paloiteltu voi. Lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Tarkkaile taikinan koostumusta, älä lisää taikinaan liikaa jauhoja. Pullataikinan tulee olla pehmeä, mutta ei märkää. Vaivaa taikinaan kunnolla sitkoa, vähintään 10 minuuttia.

Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa, esim. mikroaaltouunissa kulhossa, noin 25 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 500 g paloihin.

Kauli taikina noin 2,5 mm paksuiseksi ja 20x30 cm matoksi. Levitä pinnalle pehmeä voi, runsaasti kanelia ja sokeria. Pyöritä tiukalle rullalle pituussuunnassa. Halkaise rulla terävällä puukolla melkein koko matkalta, jätä toiseen päähän muutama sentti kiinni. Kierrä rullan puolikkaat tiiviiksi kierteeksi. Kiinnitä päät ja aseta pellille.

Nostata noin 30 minuuttia.
Voitele kananmunalla huolellisesti.
Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja.

Paista 190-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 20 minuuttia. Tarkkaile paistoa ja varmista pitkon pohjasta, että se on varmasti kypsä!
Pitko on kypsä, kun pohja kumisee sormenpäillä koputellessa ja siinä on kunnolla väriä.

⇢ Seuraavalla sivulla: Mantelinen päärynägalette
⇠ Edellisellä sivulla: Voisilmäpullat


Lukijoiden arvosana:

*****

Sinun arvosanasi:



Jätä kommentti

Nimimerkki

Mikä numero on kolmen ja viiden välissä? Anna vastaus kirjaimilla.


Ei kommentteja vielä.

Ajankohtaista

Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme!
Kirpsakan makea puolukka-toscapiirakka vie kielen mennessään!


© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact