Kaunis ja mehevä kanelipitko vie huomion kahvipöydässä! Valmista yllättävän helppo kanelipitko itse ja vakuuta ystäväsi kädentaidoillasi. KanelipitkoNoin kaksi 500 gramman pitkoa.
Täytteeksi:
Pinnalle:
Lämmitä maito 38 asteeseen (42 C kuivahiivalle). Liota hiiva lämpimään maitoon. Lisää maitoon sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja vehnäjauhot vähitellen. Sekoita hyvin. Lisää paloiteltu voi. Lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Tarkkaile taikinan koostumusta, älä lisää taikinaan liikaa jauhoja. Pullataikinan tulee olla pehmeä, mutta ei märkää. Vaivaa taikinaan kunnolla sitkoa, vähintään 10 minuuttia. Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa, esim. mikroaaltouunissa kulhossa, noin 25 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 500 g paloihin. Kauli taikina noin 2,5 mm paksuiseksi ja 20x30 cm matoksi. Levitä pinnalle pehmeä voi, runsaasti kanelia ja sokeria. Pyöritä tiukalle rullalle pituussuunnassa. Halkaise rulla terävällä puukolla melkein koko matkalta, jätä toiseen päähän muutama sentti kiinni. Kierrä rullan puolikkaat tiiviiksi kierteeksi. Kiinnitä päät ja aseta pellille.
Nostata noin 30 minuuttia.
Paista 190-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 20 minuuttia. Tarkkaile paistoa ja
varmista pitkon pohjasta, että se on varmasti kypsä! ⇢ Seuraavalla sivulla: Mantelinen päärynägalette Lukijoiden arvosana: Sinun arvosanasi: Ei kommentteja vielä. |
Ajankohtaista
Joko olet leiponut ihanaa puolukka-toscapiirakkaamme! Luetuimmat reseptitUusimmat reseptit |
© 2014-2022 Leipojat.fi team | Instagram: @leipojat | Contact